Cei mai mulţi dintre gălăţenii pe care i-am chestionat ne-au declarat că preferă să facă Revelionul în familie sau cu prietenii, deoarece criza le-a cam golit portofelele.

„Anul trecut am fost, dar anul acesta nu îmi mai permit. Împreună cu soţul ar trebui să cheltuiesc măcar 500 de lei dacă merg la restaurant. Acasă, cu 500 de lei fac o petrecere cu 5-6 invitaţi. Mai pun eu, mai aduc ei şi ne simţim bine", ne-a declarat Ioana Marcu (48 ani).

E mai frumos la restaurant decât casă, dar e scump. O să merg la nişte prieteni. Ei vinde Crăciun la noi, noi mergem de Revelion la ei", spune şi Mihai Popoiu (52 ani).

Generaţia tânără pare mai decisă să meargă la un Revelion fără dureri de cap. „Nu stau acasă de Anul Nou nici să mă împuşti! N-am chef de făcut mâncare, de spălat vase şi de făcut curăţenie. Dacă socoteşti bine, e mai ieftin la restaurant", spune Adriana Dimofte (27 ani).

Însă chiar dacă toată lumea ar prefera să iasă în oraş de Anul Nou, doar unul din 40 de gălăţeni poate face acest lucru, dat fiind că restaurantele din Galaţi au, în total, doar 6.000 de locuri.


Revelionul pensionarilor

Cel mai ieftin Revelion „de restaurant" este organizat la „Dunărea". Costă 140 de lei şi este special pentru pensionari. Mai mult decât atât, tariful se poate plăti în rate, până pe 23 decembrie. Meniul este unul absolut clasic, băutura - limitată, iar muzica - „de pe calculator".

Un preţ cu 35 de lei mai mare practică cei de la Pibunni (complexul de la Gârboavele şi restaurantul Alex). În schimb, vinul e la liber. Dezavantaje: ca să ajungi la Gârboavele ai nevoie de maşină, iar la Alex numărul de locuri este foarte mic.

Meniuri „cu fiţe"

Majoritatea restaurantelor au încercat să combine bucătăria tradiţională românească cu preparatele de fiţe. Spre exemplu, Stilexpert oferă, printre altele, tobă şi cârnaţi de casă, dar şi icre de Manciuria, iar Didona combină cârnaţii la grătar cu coctailul de creveţi şi somonul fume.



Cât te costă Revelionul la Galaţi

Dunărea - 150 lei
Pibunni - 175 lei
Alex - 175 lei
Stillexpert - 175 lei
Galmondo - 180 lei
Rapsodia - 180 lei
La Cosoreanu - 220 lei
Corneliuss - 190 lei
Alltime - 200 lei
Blue Sun - 210 lei
Didona B (Şendreni) - 220 lei
Panoramic (etaj 9, hotel Galaţi) - 230 lei


Ce poţi mânca de Revelion

Corneliuss (str. Carnebel nr 45)

Felul I: toba, piftie, lebăr, brânzeturi, salată Beof, caltaboş, şuncă ţărănească, roşii cu vinete, crudităţi.

Felul II: şalău pane cu sos de lămâie; garnitură: morcov, brocoli, cartofi natur

Felul III: mix grill: ceafa de porc grill, piept pui grill, cartofi ţăraneşti, salată de sezon

Desert: Tort

Băuturi: şampanie, cafea, suc, apă (minerala, plata - 0,5 l ), Vin (un litru ), whisky (100g), cockteil (1 buc)


STILLEXPERT (în spate la Metro)

FEL I: ruladă cu branză mozaic, ruladă de peşte, salată boeuf, piftie de curcan cu lămâie, salată de surimi, toba de casa, rafaelo brânză de burduf cu şunculiţă ţărănească, leber de casă, cârnăciori afumaţi.

FEL II: sărmăluţe în cuib cu mămăliguâă, smântână şi ardei iute.

FEL III: friptură asortată din pulpa de pui umplută, medalion de purcel, cartofi aromaţi şi salată mixtă de iarnă.

Desert: Tort

şampanie, piscoturi şi crutoane cu icre de Manciuria pe terasă la ora 0.00.

Băuturi: 50 ml whisky, palincă, visinată, Angelli, Cinzano, Coniac; Vin alb la carafă - nelimitat; Apă minerală - nelimitat; suc, cafea.

PROGRAM MUZICAL: Aurica Totolici şi Formaţia Unison.


Didona B (Şendreni)

FEL I: rulada de spanac cu branza si ciuperci, ruladă de curcan cu fructe confiate, tartina de vita marinata, tartina cu icre de Manciuria, tartina cu crema de somon fume, coktail de creveti cu grepfruit si avocado, struguri in branza, pate de gasca in aspic, caltabos, prosciuto melone.

FEL II:  somon regal.

FEL III:  mixt grill: (pui, porc, cârnaţi de casă), piure de ţelina, struguri în gogoşari marinaţi.

Desert: Salata de fructe in coşuleţ de portocale, alune, fructe.

BĂUTURI: şampanie, apă minerala/plata nelimitat, Suc 0.5l 1st., Vin alb - nelimitat, Gin lemon (pt. doamne), whisky 100ml (pt. domni), Cafea nelimitat

Foc de artificii. Program artistic.


ALLTIME (str. Siderurgiştilor nr. 9)

FEL I: Rulouri de sunca cu salata de cruditati, Clatite cu ciuperci si piept de pui, Toba de casa, Piftie de curcan, Salata boef, Rulada de cascaval.

FEL II:  Pastrav cu rozmarin servit cu piure de spanac si sos de lamaie.

FEL III: Mixt din file de porc impanat cu carnati si frigarui de curcan servite cu bureti la jar si muraturi asortate.

DESERT: Placinta cu ravase

BĂUTURĂ: la liber! whisky J&B, martini, campari orange, sucuri, apa minerala/plată, suc, vin la carafa Sauvignon blanc/Cabernet Sauvignon Budurească, cafea, vin spumos

Ofertă specială -pentru grupuri mai mari de 10 persoane se oferă discount preţ de de 10%


Galtour-Dunărea (care organizează Revelionul în restaurantele Dunărea, Rapsodia, Blue Sun şi Panoramic) şi "La Cosoreanu" (str Bălcescu) oferă meniuri tradiţionale româneşti.

În cazul Galtour-Dunărea există şi trei oferte speciale:

- plata în rate

- loc gratuit pentru un copil la masa părinţilor . Pentru al doilea copil şi următorii, meniul costă 50 de lei.

- pentru patru locuri cumpărate se oferă o cameră gratuit la hotel Galaţi, în noaptea de Revelion.

Galamondo (str. Gheorghe Asachi nr. 1)

Iese în evidenţă cu o ofertă culinară foarte interesantă la "Crama Vânătorilor", unde preparatele din vânat vor fi la loc de cinste.