Portret / Simona Zaharia pictează unghiile gălăţencelor

Portret / Simona Zaharia pictează unghiile gălăţencelor

Simona Zaharia

Crede cu tărie că unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, aşa că este bine să fie cât mai îngrijite

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din copilărie, odată cu descoperirea păpuşilor, Simona Zaharia a dezvoltat un simţ al culorilor ieşit din comun. Îi plăcea să se joace experimentând inedite modele cromatice pe părul nevinovatelor păpuşi, pe rochiile şi pe unghiile lor.

Au fascinat-o întotdeauna lucrurile în miniatură, care trec neobservate pentru majoritatea oamenilor, dar pe care ea poate să le pună în evidenţă. Totul s-a concretizat atunci când a descoperit „lumea unghiilor", un univers în care s-a regăsit şi pe care a ajuns să-l controleze şi să-l reinventeze în fiecare zi.

„Întâmplarea a făcut să dezvolt această pasiune mai întâi în Italia pentru că am studiat acolo timp de cinci ani, iar studiile de nail-art de la Milano m-au ajutat să evoluez într-un mod frumos şi inedit pentru această ramură", îşi aminteşte nail-artistul Simona Zaharia.

După studiile în domeniu şi participarea la mai multe Târguri Internaţionale de Artă a Unghiilor Simona a decis să se întoarcă în România şi să creeze „lumea" (unghiilor) pe care a visat-o.
Cu toate acestea, Simona a fost şi este în continuare din ce în ce mai dezamăgită de modul în care este privită această artă la Galaţi.

„Multă lume nu a înţeles despre ce este vorba, nu respectă toţi paşii care trebuiesc făcuţi în realizarea unghiilor tehnice, nu folosesc produsele corespunzătoare şi astfel s-a ajuns la o receptare greşită a acestei pasiuni. Eu am încercat să aduc la Galaţi o combinaţie între monden şi libertate a creaţiei. Tocmai de aceea, am peste 500 de modele diferite pe care le pot oferi clientelor", mai spune Simona Zaharia.

A venit în Galaţi cu o metodă proprie de predare a cursurilor de unghii tehnice şi nail-art. Îţi poate vorbi ore întregi despre noţiuni de obţinere a gelurilor colorate prin amestecul pigmenţilor şi face o adevărată sărbătoare din aplicarea pe unghii a pietrelor, strassurilor, cameelor şi a piercing-ului.

Simona nu este la prima sa colecţie tematică. A lansat colecţii inedite de Haloween, a lansat anul trecut o colecţie de versuri de-ale lui Nichita Stănescu pe unghii, intitulată Poem, o manichiură vintage, o colecţie de ceramică pentru adulţi, iar zilele trecute şi-a lansat ultima colecţie cu tendinţele pentru 2011.


Ce-i place?

Să mă reinventez, să dăruiesc şi să provoc lumea la a-şi urma gândurile şi pasiunea. Mi-ar plăcea să le arăt tuturor că forţa care vine din interior e cea care ne salvează şi că e bine să o cultivăm şi să o încurajăm. Să fie cea mai puternică forţă a noastră.

Ce nu-i place?

Refuzul de a evolua, oamenii sunt foarte sceptici la nou. Şi nu-mi place modul în care sunt privite femeile puternice şi singure. Se lovesc mereu de prejudecăţi. Tocmai de aceea vreau ca mâinile femeilor să fie remarcate datorită unghiilor sexy şi atrăgătoare.

Întrebări şi răspunsuri

1.Cum alegi manichiura pentru clientele tale?

Personalitatea fiecărei cliente m-a inspirat de-a lungul timpului, iar dorinţele lor au devenit pentru mine mesaje clare, transpuse în modele cât mai originale şi moderne.

2. Cum ai cataloga unghiile unei femei?

Unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, aşa că este bine să fie cât mai îngrijite. Ştiu că de multe ori acestea nu pot sări în evidenţă în locurile întunecate, aşa că am găsit şi o soluţie: vopseluri fluorescente.

Născută: 26 decembrie 1979, Galaţi
Familie: necăsătorită


citeste totul despre: