Galati: Pensionarii se pot distra gratis la „Clubul înţelepţilor”, deschis la Administraţia Portuară

Galati: Pensionarii se pot distra gratis la „Clubul înţelepţilor”, deschis la Administraţia Portuară

Pensionarii din Galaţi îşi pot petrece şapte ore pe zi în fosta sală destinată operaţiunilor vamale Construită în urmă cu o sută de ani pentru călătorii de pe Dunăre, fosta sală de aşteptare de la parterul Administraţiei Portuare a Dunării de Jos (APDM), va fi pusă la dispoziţia vârstnicilor pentru activităţi de recreere. Inaugurarea va avea loc joi, la ora 11.00.

Galaţi: Ionelia Sandu - A îmbrăcat 500 de mirese, dar s-a măritat într-o rochie cumpărată

Galaţi: Ionelia Sandu - A îmbrăcat 500 de mirese, dar s-a măritat într-o rochie cumpărată

Nu şi-a împlinit dorinţa de a purta creaţia proprie la nuntă, însă a făcut fericite sute de domnişoare pentru care a croit rochia de mireasă perfectă. A împlinit visul a sute de tinere care şi-au dorit o rochie de mireasă „unicat” şi a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru această specialitate a haute couture într-o veritabilă afacere de familie. Remarcabil este şi faptul că la nunta ei nu a îmbrăcat o creaţie

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 2 zile · comentarii (17)

În aceste ore, când cariera politică a lui Dragnea pare că se apropie de final, se cuvine să ne întrebăm ce anume din personalitate sa l-a condus spre acest sfârşit nefericit. Pe scurt, a înghiţit şi el confuzia care se face încă în România între „îmbârligătorii” politici şi cei cu pregătire teoretică, filosofică, care să înţeleagă sensul devenirii lumii în care trăim.

acum 2 zile · comentarii (37)

Preşedintele Iohannis tocmai a retrimis în Parlament o modificare la Legea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, pe care România a trebuit s-o armonizeze cu o directivă europeană, în ceea ce priveşte organismele de gestiune colectivă a drepturilor, sub ameninţarea unui infringement cu penalităţi de 43.000 euro pe zi.

acum 3 zile · comentarii (33)

Filarmonica a deschis oficial anul 2018 cu un concert al cărui afiş se ridica la nivelul unei ţări europene. Dana Ciocârlie a cucerit presa muzicală franceză cu înregistrarea integralei Schumann pentru pian solo (Chocs de l’année în revista Classica), în timp ce Christian Badea e inclus într-un top 10 al celor mai bune DVD-uri de operă, propus de revista americană Opera News (e vorba de La bohème, de la Opera din Malmö).

acum 3 zile · comentarii (0)

Suntem tot mai aproape de demisia sau demiterea guvernului Tudose de către proprii colegi. Prăpastia dintre Dragnea şi Tudose este aşa de mare, încât nu mai poate fi astupată de cineva cu ceva. Tot mai mulţi lideri PSD cer întrunirea de urgenţă a CEx-ului PSD, pentru a tranşa cumva situaţia penibilă în care se află. Din păcate, opoziţia nu oferă preşedintelui Iohannis alternativă la PSD-ALDE.

acum 3 zile · comentarii (21)

Cât de complicate trebuie să fie problemele interne ale principalului partid de guvernământ de vreme ce unul dintre cei mai proeminenţi membri ai formaţiunii, preşedintele Comisiei SRI, dl. Claudiu Manda, nu-şi găseşte somnul şi în miez de noapte postează pe Facebook un apel în vederea convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD!

acum 3 zile · comentarii (6)

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş ar trebui să devină un obiectiv de primă importanţă pentru România, singura şansa de a salva de sărăcie şi depopulare oraşele din Estul României. Însă aceasta este opinia primarilor din Moldova, se pare că nu şi a conducerii centrale, ce foloseşte sărăcia ca şi mijloc de asigurare a voturilor în timpul alegerilor de orice fel.

acum 4 zile · comentarii (25)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente