Galati: Pensionarii se pot distra gratis la „Clubul înţelepţilor”, deschis la Administraţia Portuară

Galati: Pensionarii se pot distra gratis la „Clubul înţelepţilor”, deschis la Administraţia Portuară

Pensionarii din Galaţi îşi pot petrece şapte ore pe zi în fosta sală destinată operaţiunilor vamale Construită în urmă cu o sută de ani pentru călătorii de pe Dunăre, fosta sală de aşteptare de la parterul Administraţiei Portuare a Dunării de Jos (APDM), va fi pusă la dispoziţia vârstnicilor pentru activităţi de recreere. Inaugurarea va avea loc joi, la ora 11.00.

Galaţi: Ionelia Sandu - A îmbrăcat 500 de mirese, dar s-a măritat într-o rochie cumpărată

Galaţi: Ionelia Sandu - A îmbrăcat 500 de mirese, dar s-a măritat într-o rochie cumpărată

Nu şi-a împlinit dorinţa de a purta creaţia proprie la nuntă, însă a făcut fericite sute de domnişoare pentru care a croit rochia de mireasă perfectă. A împlinit visul a sute de tinere care şi-au dorit o rochie de mireasă „unicat” şi a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru această specialitate a haute couture într-o veritabilă afacere de familie. Remarcabil este şi faptul că la nunta ei nu a îmbrăcat o creaţie

Galati: Capcană pentru şoferi

Galati: Capcană pentru şoferi

Conducătorii auto care ajung în zona Strada Navelor colţ cu Strada Portului trebuie să fie foarte atenţi. Capacul unei canalizări din carosabil este distrus şi poate crea mari dureri de cap participanţilor la trafic.

Premierul Tudose este nervos. S-a supărat atât de tare că ministrul Sănătăţii a încercat să-i pună în cârcă responsabilitatea unui grup interministerial privind relansarea producţiei de la Cantacuzino, încât era cât pe ce să-l demită pe secretarul de stat care a livrat propunerea în absenţa ministrului Bodog. Oricum perspectiva unei noi comisii, cu şedinţe şi cu memorandumuri, dar fără pic de responsabilitate, pare a deveni certitudine.

acum 3 zile · comentarii (4)

Va avea oare Comisia Europeană curajul necesar de a merge până la capăt cu jocurile principiale despre democraţie şi drepturile omului, sancţionând (în fine) guvernul de la Varşovia care îşi trimite ţara în epoca unui naţionalism extrem, autoritar şi mult dincolo de ceea ce, tehnic, ar fi acceptabil în termenii legislaţiilor, prevederilor şi normelor europene?

acum 3 zile · comentarii (59)

Fără însă, să-l întrebe nimeni, public, cine este statul, cine sunt reprezentanţii acestui stat infractor, învăţat să fure de ani de zile? Fără să-l întrebe dacă statul poate fi reprezentat şi de el şi de alţi colegi din politică, din partidul propriu sau din alte partide, demnitari înalţi??? Dacă statul este hoţ şi fură, atunci reprezentanţii puterii nu sunt şi ei hoţi??? Aceste mistere nu ni le-a lămurit înaltul demnitar..

acum 3 zile · comentarii (14)

Trei sferturi de veac am urcat primăvara şi vara şi, mai ales, toamna şi uneori chiar şi iarna, la mijlocul ei, drumul de ţară îngust cât să se strecoare un car cu boi, unul singur şi pe urmă o potecuţă şerpuitoare prin grădini cu pruni albi care duceau la bisericuţa de lemn a Mănăseştilor, încinsă cu bârne de gorun încheiate în coadă de rândunică, uitată ca amintirea unui vis fericit din copilărie, sub ţâţa Măgurii Slătiorului.

acum 3 zile · comentarii (0)

Joi, 20 iulie 2017, în sala de conferinţe „Safir“ a hotelului „Marshall Garden“ din Bucureşti, a avut loc o masă rotundă cu tema „Turcia, la un an după tentativa de puci”. În cadrul evenimentului au fost luate în discuţie evenimentele sângeroase din 15-20 iulie 2016 din Istanbul şi Ankara şi faptele petrecute începând din acele zile până în prezent.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 1 an · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)
Postari Recente