Şase fotbalişti gălăţeni au fost convocaţi de selecţionerii Răzvan Lucescu, respectiv Săndoi

Şase fotbalişti gălăţeni au fost convocaţi de selecţionerii Răzvan Lucescu, respectiv Săndoi

Antrenorul naţionalei României, Răzvan Lucescu, a convocat 22 de jucători pentru lotul sub 23 de ani al "tricolorilor" de la alte formaţii decât cele implicate în cupele europene, pentru acţiunea care va avea loc la Mogoşoaia şi care se va încheia cu un amical în compania reprezentativei de tineret.Nu mai puţin de şase fotbalişti din Galaţi au fost chemaţi la această acţiune.

Galaţi: „Vita de vie” va cânta în Club S, după concursul de frumuseţe organizat la Balul Bobocilor

Galaţi: „Vita de vie” va cânta în Club S, după concursul de frumuseţe organizat la Balul Bobocilor

Acest sfârşit de săptămână a debutat în forţă pentru iubitorii de cultură şi distracţie. La primele ore ale dimineţii studenţii şi-au dovedit talentele în primul spectatol din cadrul Zilelor Teatrului Studenţesc, iar după amiază gălăţenii sunt aşteptaţi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor la aprinderea bradului de Crăciun. Seara tinerii sunt invitaţi în Club S unde va avea loc Balul Bobocilor, eveniment plin de s

Direcţia de Finanţe Galaţi şi-a recuperat cu forţa creanţe în valoare de 174 milioane de lei

Direcţia de Finanţe Galaţi şi-a recuperat cu forţa creanţe în valoare de 174 milioane de lei

Criza economică a dat peste cap chiar şi activitatea firmelor mari din Galaţi. Sute de patroni au renunţat la afacere, iar alţii au preferat să-şi reducă numărul angajaţilor şi să amâne plăţile către bugetul statului, în speranţa că aşa le va fi mai bine. Cu o datorile de peste 5 milioane de lei, ICMRS este în topul firmelor executate silit. În acest caz, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a scos la licitaţie bunuril

Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

Are Cheia Facultăţii de Mecanică şi două burse de merit în valoare de 900 de lei pe lună precum şi un loc de muncă asigurat. Elena Berechet este o tânără foarte ambiţioasă care încearcă prin tot ce face să arate că este cea mai bună. Aşa s-a întâmplat şi când a ajuns la Facultatea de Mecanică, unde, cu toate că majoritatea studenţilor sunt bărbaţi, tulceanca a arătat că o femeie poate deveni un inginer mai bun decâ

Doi bărbaţi au fost prinşi la furat de cabluri electrice în combinatul Arcelor Mittal

Doi bărbaţi au fost prinşi la furat de cabluri electrice în combinatul Arcelor Mittal

Vasilică M., în vârstă de 31 ani şi Iftimie C., de 38 ani, ambii din Galaţi şi fără ocupaţie, au fost prinşi, miercuri noaptea, pe când furau cabluri electrice, din Combinatul Siderurgic. La puţin timp după miezul nopţii, dispecerul firmei de pază, de pe platforma siderurgică, a sunat  la poliţie şi a anunţat fapul că, doi bărbaţi fură mai multe deşeuri de cabluri electrice.

Trăim vremuri turbulente, cu schimbări majore la nivelul relaţiilor internaţionale. Şi nu e o întâmplare faptul că regăsim această afirmaţie la toţi analiştii, editorialiştii şi profesorii de relaţii internaţionale, studii strategice, studii de securitate.

acum 5 zile · comentarii (6)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 5 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 6 zile · comentarii (53)

BRUA, TAP şi Nord Stream 2 sunt trei dintre cele mai importante proiecte energetice din Uniunea Europeană. Atunci când vor fi funcţionale, există mari şanse ca aceste gazoducte să schimbe polii de putere din blocul european. În următorii ani, ţara noastră ar trebui să betoneze legislaţia din domeniu care asigură un mediu transparent şi nediscriminatoriu de tranzacţionare al gazelor naturale.

acum 6 zile · comentarii (4)

Într-un oraş cenuşiu în care ploaia sporea masiv melancolia dusul la teatru devine cu adevărat o sărbătoare. Cei ce-l păstoresc cunosc fenomenul, iar mai nou mizează pe  cartea asta şi edilii. Cârcotaşii zic că Galaţiul îşi trăieşte ultimele ceasuri de fost oraş industrial, combinatul privatizat fiind pe cale să devină un paradis al jocurilor de noroc.

acum 6 zile · comentarii (1)

România trebuie să-şi definească drept obiectiv strategic aderarea la Zona Euro pe termen mediu. O strategie de tip Snagov 2.0 asumată la nivelul societăţii româneşti ar putea stabili principiile/priorităţile de politici publice asumate pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Consolidarea îndeplinirii criteriilor de convergenţă nominală concomitent cu mărirea convergenţei reale reprezintă prioritatea reală a următorilor 5 ani.

acum 6 zile · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 6 zile · comentarii (7)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 6 zile · comentarii (18)

Atunci când funcţionarea aparatului de stat consumă mai mult decât serviciile publice de care beneficiază românii, aşa cum deja de întâmplă în România, este cât se poate de clar că administraţia ţării funcţionează contrar principiilor pentru care a fost înfiinţată: acela de a folosi cetăţeanului. Iar când premierul declară în Parlament că va da socoteală pentru guvernare doar partidului, nu românilor, lucrurile o iau razna.

acum 24 zile · comentarii (12)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente