Marian Anghel, alpinistul gălăţean care a cucerit vârful "Paramount Peak"

 Marian Anghel, alpinistul gălăţean care a cucerit vârful

Este membru fondator şi preşedinte al Clubului Alpin din Galaţi. A publicat zeci de articole în reviste de alpinism din România, Slovacia şi Rusia.Pasiunea pentru munte a moştenit-o din familie, de pe vremea când făcea drumeţii montane cu părinţii.  „La 12 ani am urcat pe vârfurile Moldoveanu şi Negoiu, împreună cu părinţii. Mi-aduc aminte că înainte de 89 veneau în munţii României foarte mulţi polonezi, cehi şi ge

Galaţi: Şomajul tehnic îi scoate pe sindicalişti în stradă, iar pe muncitori îi bagă în greva foamei

Galaţi: Şomajul tehnic îi scoate pe sindicalişti în stradă, iar pe muncitori îi bagă în greva foamei

Angajatorii care îşi vor trimite salariaţii în şomaj tehnic sunt obligaţi să achite, pe lângă indemnizaţia de minim 75% din salariul de bază şi contribuţiile sociale.În condiţiile în care, de la 1 ianuarie 2010, OUG 28 nu se va mai aplica, patronii susţin că vor prefera varianta şomajului clasic, ceea ce înseamnă că indemnizaţiile vor fi plătite de stat.

Primarul Dumitru Nicolae este obligat de Curtea de Conturi să plătească 5 miliarde lei vechi

 Primarul Dumitru Nicolae este obligat de Curtea de Conturi să plătească 5 miliarde lei vechi

Curtea de Conturi l-a obligat pe edilul-şef al Galaţiului să achite peste 500 de mii de lei pentru că a refuzat să elibereze autorizaţii de construcţie unei firme gălăţene.Decizia instituţiei de control a fost contestată la Tribunalul Galaţi de primarul Dumitru Nicolae, care susţine că nu şi-a putut face treaba pentru că societatea păgubită nu a depus la timp actele pe care le solicitase.

Galaţi: Basm englezesc la „Teatrul Gulliver”

Galaţi: Basm englezesc la „Teatrul Gulliver”

Iubitorii poveştilor tradiţionale englezeşti, dar mai ales copii acestora, sunt aşteptaţi duminică la o întâlnire cu Jack şi fasolea lui fermecată! „Jack şi fasolea fermecată" nu este o simplă poveste cu păpuşi! Aici se regăsesc laolaltă arta animaţiei, jocul actoricesc şi tehnica modernă, care în final duc la un spectacol inedit şi plin de culoare.

Galaţi: Locuinţele de lux nu se vând nici ieftinite

Galaţi: Locuinţele de lux nu se vând nici ieftinite

Anul trecut, s-a vândut cel mult un apartament pe lună, chiar dacă preţul metrului pătrat de construcţie a scăzut cu până la 400 de euro faţă de cel din 2008.Apartamentele noi, de lux , îşi găsesc cu greu proprietari, iar investitorii anunţă că, până la stabilizarea pieţei imobiliare, vor bloca toate proiectele

Scriu de ani buni despre zona euro şi mai ales despre ceea ce înseamnă pentru România aderarea la această zonă. Nu de puţine ori am scris că România are nevoie să-şi definească un traseu, un Plan de trecere la euro în mod oficial, aşa cum toate celelalte state est-europene au făcut (majoritatea imediat după intrarea în UE).

acum 4 zile · comentarii (22)

Dacă creştinismul ar fi vrut să reuşească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol şi primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Şi nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susţinători ai lui Hristos şi, de asemenea, că se numărau printre lideri, în grupul extins de ucenici.

acum 4 zile · comentarii (10)

Recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului evreu ridică România din rândurile celei de 3-a Europa şi o plasează într-o sferă de influenţă şi de mediere atât între interesele americane şi Uniune, cât şi între Europa de Vest şi cea de Est.

acum 4 zile · comentarii (43)

Individual şi abdominal, oricine, inclusiv Germania, are dreptul să crape de bine. Ceea ce lasă, totuşi, fără răspuns întrebarea: de asta există Uniunea Europeană? Dacă UE e totuna cu aranjamentul care propteşte o hegemonie principial duioasă şi economic dubioasă, periferiile estice şi sudice ale Europei sînt sacrificate.

acum 4 zile · comentarii (59)

Programarea economică este prezentă în toate ţările lumii. Lipsa viziunii în ceea ce priveşte modelul de dezvoltare / modelul industrial conduce la ceea ce am văzut cu toţii în primii 20 de ani ai tranziţiei în România. Haos, recesiuni transformaţionale însoţite de căderi economice, şomaj, pierdere de potenţial economic şi haos. Crearea unui pattern de dezvoltare pe termen lung este strict necesară. Construcţie fără proiect nu există.

acum 4 zile · comentarii (8)

30 decembrie 1933: se instituie starea de asediu printr-un decret prin care statul român îşi aroga dreptul de cenzura presa, ba chiar de a împiedica apariţia unor publicaţii. Acestea fiind datele problemei, propun descifrarea misterului din jurul ştampilei ANULAT de pe coperta revistei „Veselia“, posibil o restricţionare a circulaţiei publicaţiei prin ţară.

acum 4 zile · comentarii (2)

„Festivalul Lalelelor“ din acest an a prilejuit nu numai un nedorit şi ciudat-atipic moment din viaţa politică a doamnei Dăncilă, Prim-Ministru al României noastre. Ţară care se dovedeşte din nou atipică, impredictibilă şi excentrică. Nu a fost vorba despre doar atât, căci atunci nu ar fi fost eveniment, ci parte a cotidianului.

acum 5 zile · comentarii (120)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)