Galaţi: Gălăţenii suportă cu greu frigul din apartamente

Galaţi: Gălăţenii suportă cu greu frigul din apartamente

Deşi viaţa noastră s-a europenizat, tremurăm şi la şcoală, şi la serviciu, şi acasă, ca pe vremea „împuşcatului” Frigul din apartamente este din ce în ce mai dificil de suportat. Pentru a se încălzi, gălăţenii sunt nevoiţi să stea sub plapume, să ardă prizele cu caloriferele electrice sau să ţină aragazurile aprinse. 

Galaţi: Gunoaiele din Galaţi au fost strânse de 1.000 de voluntari

Galaţi: Gunoaiele din Galaţi au fost strânse de 1.000 de voluntari

Peste 1.000 de voluntari, majoritatea elevi, au dat o adevărată lecţie de ecologie şi au arătat că vor să trăiască într-un mediu curat Deşi, iniţial, părea greu de crezut că oraşul ar putea fi scăpat de gunoaie, chiar şi pentru o zi, echipele de voluntari au reuşit să organizeze sâmbătă cea mai mare acţiune ecologică din istoria municipiul Galaţi.

Galaţi: Escroc braşovean cu 44 de identităţi, prins în flagrant la Brăila

Galaţi: Escroc braşovean cu 44 de identităţi, prins în flagrant la Brăila

Individul dădea ţepe în toată ţara, lua credite şi contracta abonamente la telefoane mobile Radu Turlacu, de 31 de ani, unul dintre infractorii “de catifea” ai României, urmărit naţional şi internaţional pentru fals, uz de fals şi constituire în grup infracţional, care a înşelat mai multe bănci din Sibiu şi Braşov, a fost capturat în timp ce încerca să mai cumpere un telefon mobil cu abonament, folosind acte false.

Galaţi: Tărtăcuţe devenite personaje din poveste

Galaţi: Tărtăcuţe devenite personaje din poveste

Dovleceii, tărtăcuţele şi tigvele au prins „viaţă” şi s-au transformat în fazani, fluturi, lebede, arici, purcei, băbuţe stând la sfat, o mireasă cu tot cu alai, un păun, un melc, o omidă. Toate aceste personaje din poveste pot fi admirate la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Galaţi: Scandal între taximetrişti

Galaţi: Scandal între taximetrişti

După ce s-au reclamat unii pe alţii, la Primărie, taximetriştii gălăţeni au fost verificaţi la sânge de inspectorii Direcţiei Finanţelor Publice pentru o serie de nereguli printre care se numără neutilizarea caselor de marcat şi munca la negru a şoferilor.

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria  clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 4 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 4 zile · comentarii (159)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 4 zile · comentarii (18)

Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

acum 4 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 5 zile · comentarii (8)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 1 an · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)
Postari Recente