EXCLUSIV : Topul companiilor care otrăvesc mediul

EXCLUSIV : Topul companiilor care otrăvesc mediul

Potrivit Gărzii de Mediu, combinatul ArcelorMittal ocupă poziţia de lider în topul marilor poluatori. Pe „podium”  mai sunt SC Suintest SRL şi  Petrom.Cu ajutorul Gărzii de Mediu vă oferim topul celor mai amendaţi poluatori în 2009. Campion absolut este, previzibil, ArcelorMittal.

EXCLUSIV 31 de ani sub teroarea Securităţii

EXCLUSIV 31 de ani sub teroarea Securităţii

Preotul Alecsandru Capotă a stat 1.488 de zile în închisoare, timp în care familia credea că a murit. Apoi a fost persecutat de Securitate aproape trei decenii. Viaţa preotului Alecsandru Capotă este o continuă dramă. Începând cu octombrie 1958 şi până în decembrie 1989, el a trecut prin suferinţe inimaginabile.

Voleibalistele de la Metal Galaţi, două eşecuri la „Top Volley”

Voleibalistele de la Metal Galaţi, două eşecuri la „Top Volley”

Voleibalistele de la Metal nu au avut timp liber de Crăciun, aflându-se în Elveţia, la Basel, unde au participat la unul dintre cele mai puternice turnee amicale din lume, „Top Volley Internaţional". Metal a pierdut ambele meciuri din grupa A, 0:3 (14:25 23:25 22:25) cu TVC Amstelveen (Olanda) şi 1-3 (22:25 15:25 25:15 16:25) cu Voley Rio de Janeiro ( Brazilia).

Galaţi: Crăciun de pomină cu bătăi, alcool şi droguri

Galaţi: Crăciun de pomină cu bătăi, alcool şi droguri

Medicii de la Urgenţă au avut un weekend de foc: 18 bătuţi, un bărbat cu degerături, trei persoane cu arsuri, patru înşi beţi morţi, dintre care o femeie în vârstă de 27 ani, cinci tineri care au leşinat după ce au fumat ţigări de la magazinele de vise şi nu în ultimul rând, mai multe persoane care au făcut abuz de bunătăţile culinare.

Tudor Buciumanu dirijează singura trupă de gospell din oraş

Tudor Buciumanu dirijează singura trupă de gospell din oraş

De trei ani îi învaţă teoria muzicală pe elevii Liceului de Artă. În 2009 a format corul „Divertisment”, premiat la Olimpiada de Muzică din Moldova. Îi place muzica şi doreşte să-i înveţe şi pe alţii ceea ce ştie. Tudor Buciumanu este profesor la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, iar de trei ani îi învaţă i-a învăţat pe adolescenţi teoria muzicală. 

Mitologia puterii spune că nimic nu este mai important decât răspunsul unitar al unei naţiuni pe timp de criză. Realitatea jocurilor de putere spune însă că, din neştiinţă, incultură sau prostie, unitatea naţională poate fi transformată într-o variabilă cu evoluţie aleatorie. Să vedem unde suntem şi de ce.

acum 8 zile · comentarii (15)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 8 zile · comentarii (4)

Am mers cu multe aşteptări la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, dar mâncarea nu a fost atât de bună pe cât am crezut. Am fost trei oameni acolo, toţi trei am strâmbat din nas, deci domnul Ivan & co. mai au încă de lucru la nou deschisul lor restaurant. La bucătărie, cu siguranţă, însă poate că nu ar strica să-şi arunce un ochi şi pe la servicii...

acum 8 zile · comentarii (11)

Tot încerc să zic ceva despre maşina lansată în spaţiu. Un magnat american, Elon Musk, poreclit şi „the real-world Iron Man”, a lansat o maşină sport roşie şi decapotabilă în spaţiu. Nu aşa cum se lansează băieţii noştri cu BMW-urile pe Autostrada Soarelui – a lansat-o cu o rachetă cu 27 de motoare, finanţată de propria firmă spaţială privată.

acum 9 zile · comentarii (14)

Poate aţi uitat de Catalonia şi de Carles Puigdemont, foarte ciudatul şi interesantul erou al unei noi „revoluţii permanente“ care se apropie peste câteva zile de momentul său culminant, parte a unui scenariu foarte bine pregătit şi care se poate foarte uşor transforma într-un precedent juridic cu urmări catastrofale pentru Europa. Inclusiv pentru România. Iată rezumatul situaţiei.

acum 9 zile · comentarii (54)

Am urmărit toată săptămâna disputele din jurul incidentelor de la MŢR – şi am citit o sumedenie de luări de poziţie. Pe de o parte, proiecţia filmului „120 BPM” în sala Horia Bernea era un non-eveniment. Pe de altă parte, protestele de acolo au transformat proiecţia acestui film – şi a următorului film cu tentă gay, „Soldaţii. Poveste din Ferentari” – într-un mare scandal.

acum 9 zile · comentarii (31)

„Premierul” (de facto), Darius Vâlcov, 8 ani. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, 2 ani cu suspendare. Preşedintele Senatului, Tăriceanu, trimis în judecată. Mai mulţi miniştri aflaţi în anchete penale. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, obedient actualei puteri. Suntem unici în lumea civilizată cu un astfel de tablou!

acum 9 zile · comentarii (8)

Atunci când funcţionarea aparatului de stat consumă mai mult decât serviciile publice de care beneficiază românii, aşa cum deja de întâmplă în România, este cât se poate de clar că administraţia ţării funcţionează contrar principiilor pentru care a fost înfiinţată: acela de a folosi cetăţeanului. Iar când premierul declară în Parlament că va da socoteală pentru guvernare doar partidului, nu românilor, lucrurile o iau razna.

acum 18 zile · comentarii (12)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente