Portrete pentru 500 de copii sărmani

Portrete pentru 500 de copii sărmani

  Mai multe echipe de fotografi şi make-up artişti vor încerca astăzi imposibilul. Voluntarii implicaţi în proiectul „Help-Portrait" se vor deplasa în mai multe cămine de copii din Galaţi, unde intenţionează să realizeze poze-portret pentru 500 de copii.

Şase fotbalişti gălăţeni au fost convocaţi de selecţionerii Răzvan Lucescu, respectiv Săndoi

Şase fotbalişti gălăţeni au fost convocaţi de selecţionerii Răzvan Lucescu, respectiv Săndoi

Antrenorul naţionalei României, Răzvan Lucescu, a convocat 22 de jucători pentru lotul sub 23 de ani al "tricolorilor" de la alte formaţii decât cele implicate în cupele europene, pentru acţiunea care va avea loc la Mogoşoaia şi care se va încheia cu un amical în compania reprezentativei de tineret.Nu mai puţin de şase fotbalişti din Galaţi au fost chemaţi la această acţiune.

Galaţi: „Vita de vie” va cânta în Club S, după concursul de frumuseţe organizat la Balul Bobocilor

Galaţi: „Vita de vie” va cânta în Club S, după concursul de frumuseţe organizat la Balul Bobocilor

Acest sfârşit de săptămână a debutat în forţă pentru iubitorii de cultură şi distracţie. La primele ore ale dimineţii studenţii şi-au dovedit talentele în primul spectatol din cadrul Zilelor Teatrului Studenţesc, iar după amiază gălăţenii sunt aşteptaţi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor la aprinderea bradului de Crăciun. Seara tinerii sunt invitaţi în Club S unde va avea loc Balul Bobocilor, eveniment plin de s

Direcţia de Finanţe Galaţi şi-a recuperat cu forţa creanţe în valoare de 174 milioane de lei

Direcţia de Finanţe Galaţi şi-a recuperat cu forţa creanţe în valoare de 174 milioane de lei

Criza economică a dat peste cap chiar şi activitatea firmelor mari din Galaţi. Sute de patroni au renunţat la afacere, iar alţii au preferat să-şi reducă numărul angajaţilor şi să amâne plăţile către bugetul statului, în speranţa că aşa le va fi mai bine. Cu o datorile de peste 5 milioane de lei, ICMRS este în topul firmelor executate silit. În acest caz, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a scos la licitaţie bunuril

Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

Are Cheia Facultăţii de Mecanică şi două burse de merit în valoare de 900 de lei pe lună precum şi un loc de muncă asigurat. Elena Berechet este o tânără foarte ambiţioasă care încearcă prin tot ce face să arate că este cea mai bună. Aşa s-a întâmplat şi când a ajuns la Facultatea de Mecanică, unde, cu toate că majoritatea studenţilor sunt bărbaţi, tulceanca a arătat că o femeie poate deveni un inginer mai bun decâ

Aglomeraţia de la ora 18.00 din traficul bucureştean. Mă târăsc spre casă făcându-mi loc prin nebunia care deja s-a transformat în normalitate. Că tot mergeam cu ameţitoarea viteză de 10 km pe oră, zic să o sun pe mama, aşa că folosesc telefonul din dotare. Bineînţeles că nu folosesc sistemul hands-free, motiv suficient pentru a fi oprit de un filtru de la Rutieră care era în zona Universităţii.

acum 20 ore · comentarii (52)

Partida pro-rusă din Republica Moldova are multe componente. Cea mai cunoscută, vizibilă şi vocală e reprezentată de Preşedintele Igor Dodon, asumat pro-rus şi cu gesturi ostentative în favoarea Rusiei, ca şi cum şi-ar fi asumat rolul de reprezentant al fostei metropole imperial sovietice în Republica Moldova. Apărarea intereselor Rusiei la Chişinău, nu reprezentarea propriului popor.

acum 19 ore · comentarii (6)

Toţi plătim să ni se colecteze gunoiul menajer. E absolut normal să plătim. Doar că taxa de gunoi nu e un bir de pe vremea sultanului, e preţul unui serviciu. Iar dacă la magazin ai de plătit numai merele pe care le cumperi, nu toate merele din depozit pe care vrea să ţi le taxeze magazinul, la fel e (sau ar trebui să fie) şi cu gunoiul: plăteşti în funcţie de cît gunoi produci.

acum 19 ore · comentarii (3)

„Urzeala teatrului“, cu subtitlul „Principiile de analiză şi construcţie a textului dramatic“, este, în mod declarat, un curs universitar scris de Ana-Maria Nistor, profesor de discipline teoretice („Istoria teatrului universal“, „Teatru contemporan“, „Analiza textului teatral“) la Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

acum 22 ore · comentarii (0)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)