Inedit/O gălăţeancă la maratonul de poezie şi muzică

Inedit/O gălăţeancă la maratonul de poezie şi muzică

Florina Zaharia a participat şi anul trecut la Maratonul Poeziei Foto: Adevărul

De multe ori s-a spus, în diverse medii, că Galaţiul este oraş fără vlagă în cultura naţională. Poeta Florina Zaharia vrea cu tot dinadinsul, însă, să contrazică acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

O dovedeşte chiar faptul că taletul poetic i-a fost recunoscut de organizatorii Maratonului de Poezie şi Jazz, care au invitat-o vineri la Bucureşti.

Maratonul de Poezie este un eveniment multiart care adună peste 40 de scriitori contemporani de anvergură naţională şi internaţională din România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria.

Maratonul de Poezie şi Jazz, unic în România, va fi transmis în direct de coproducătorul evenimentului, Radio România Cultural.

Maratonul de Poezie şi Jazz propune o noapte albă de muzică şi poezie prin care să fie promovate valori autentice şi organice deseori umbrite de dictaturile prezentului: consumismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vieţii şi obsesia audienţelor cu orice preţ.

În fapt, un proiect care să ofere un spaţiu public şi mediatic pentru două genuri de nişă: Poezie şi Jazz.

„La prima ediţie, în 2009, Maratonul de Poezie şi Jazz a fost pentru mine o provocare. Apoi s-a transformat într-o întâlnire tainică mult aşteptată cu scriitori consacraţi din toate colţurile ţării. Faptul că timp de şapte ore neîntrerupt poezia ne ocupă nu numai noaptea, ci şi visele, e ca o eliberare. Dimineţile sunt altfel, sunt nesfârşite, după o noapte maratonistă de poezie", mărturiseşte scriitoarea.

Maratonul începe vineri, 20 mai 2011, la ora 22.00, şi ţine până sâmbătă, 21 mai 2011, la ora 5.00. Locul de desfăşurare este Foaierul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian" din Bucureşti.

citeste totul despre: