Campanie „Adevărul de Seară”. Învaţă să mănânci sănătos Plachia de peşte, plină de vitamine şi fier!
0Timpul de preparare al acestui fel de mâncare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. De departe, unul dintre preparatele ei preferate, plachia de peşte este considerată de Mariana Drăguş, bucătarul de la Hazard, drept una dintre cele mai sănătoase mâncăruri.
Ne trebuie 800 de grame de peşte, de preferat file de caras, dar se poate şi crap, 400 de grame de ceapă, 400 de grame de ardei gras, 500 de grame de roşii proaspete, 100 de mililitri de ulei de măsline, 150 de mililitri de vin alb sec, sare şi piper după gust. De asemenea, mai este nevoie de o legătură de pătrunjel, de foi de dafin şi o lămâie.
Există şi un ingredient secret, pe care Mariana îl foloseşte, dar pe care nu l-ar dezvălui pentru nimic în lume, considerându-l „secretul bucătarului"!
Modul de preparare este extrem de simplu. „Ceapa şi ardeii se taie mărunt sub formă de solzişori. Roşiile în schimb se taie în cuburi de mărimi medii, sferturi, cum zic gospodinele", ne explică Mariana.
„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO
Se amestecă apoi aceste legume cu uleiul de măsline, cu sarea şi piperul, dar şi cu vinul alb. Mix-ul rezultat se pune într-o tavă unsă cu ulei de măsline peste care se pune peştele.
„Se bagă la cuptor şi se ţine cam o oră şi jumătate, la foc mediu. Totul este înăbuşit, nimic nu se prăjeşte! După ce se scoate se presară pătrunjel verde şi se stropeşte cu zeamă de lămâie fiind gata de servit!", ne-a mai mărturisit specialista în artă culinară.
Pe lângă faptul că este uşor de gătit, plachia de peşte este o mâncare extrem de sănătoasă. Dacă legumele şi peştele sunt de calitate, rezultă o mâncare plină de vitamine şi fier.