Fost prim-procuror trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie Galaţi

Fost prim-procuror trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie Galaţi

Costache Roșca FOTO: Viaţa Libera

Procurorul Costache Roşca şi soţia acestuia, poliţistul de frontieră Gabriela Caloenescu Roşca, sunt inculpaţi într-un dosar de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorului Gheorghe Ivan, şeful DNA Galaţi, Costache Roşca fost prim- procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi (în perioada 2007-2008), în prezent procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria oraşului Poagoanele (din judeţul Buzău), a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de luare de mită, spălare de bani, fals în declarații, în formă continuată (5 acte materiale).

„În cursul anului 2008, inculpatul Roșca Costache, în calitate de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, a pretins și primit cu titlu de mită de la un denunțător suma de 138.000 lei promițându-i că îl va ajuta cu soluționarea unui dosar penal. Banii au fost primiţi cu ocazia vânzării unui apartament situat în municipiul Galați, în plus față de prețul real al acestuia, care era de 162.000 lei. Apartamentul a fost cumpărat de Roșca Costache și Roșca Caloenescu Gabriela, soția sa, la data de 25 martie 2008, de la Primăria municipiului Galați. Pentru a putea achiziționa acest imobil, în aceeași zi, cei doi inculpați au dat o declarație notarială în care au afirmat în mod nereal că nu au și nu au avut niciodată în proprietate o locuință, deși cei doi soți dețineau împreună două apartamente în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău", a informat şeful DNA Galaţi.

Procurorul Gheorghe Ivan a mai spus că: „Pentru a ascunde proveninţa sumei de 138.000 de lei, inculpatul Costache Roşca a menționat în cuprinsul declarației de avere din anul 2009 că a încasat pe apartament suma de 300.000 lei (deci valoarea mitei plus prețul real)".
Sotia procurorului Costache Roşca, trimisă în judecată sub acuzaţia de fals în declarații, în formă continuată, este ofiţer la biroul Poliţiei de Frontieră din incinta Aeroportului Bacău.

Cazul este intrumentat de Curtea de Apel Galaţi (având în vedere ca inculpatul este magistrat).

Dacă vor fi gasiti vinovaţi, soţii Rosca riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 şi 15 ani.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism de teren aparținând inculpatului Roșca Costache.
citeste totul despre: