Eleva proxenetă: la 14 ani a pus pe picioare o afacere profitabilă. „Hai, fată, că se fac bani, nu fi proastă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani de amânări şi pasări ale dosarului între instanţe, Judecătoria Galaţi va începe cercetarea judecătorească pe 13 septembrie în procesul unei eleve care i-a uimit pe anchetatori după ce a pus bazele unui adevărat bordel.

Elevă în clasa a VII-a în 2014, Simona U. (acum în vârstă de 17 ani) ducea o viaţă modestă alături de mama ei, care o creştea într-o cameră închiriată de la Primăria Galaţi. Atunci s-a gândit să pună bazele unui bordel. Chestionată de anchetatori în legătură cu împrejurările în care a decis să devină cel mai tânăr proxenet din România, fata a recunoscut că suferea mult pentru că alţii copii aveau bani, iar ea nu.

„Mama nu avea cu ce să-mi cumpere aproape nimic. Cumva trebuia să fac rost de bani. Aşa mi-a venit ideea“, a declarat ea. Simona s-a gândit să îşi atragă şi colegele de şcoală în practicarea prostituţiei. Simona a povestit cum racola fetele. „Am început să umblu prin locuri unde ştiam eu că se adună trupa la o ţigară şi m-am interesat care dintre fete şi-o pune. Mi-a fost uşor să aflu, căci băieţii se dau tot timpul mari cu asta“, a mărturisit ea.

„Apoi, le-am căutat pe fete şi am intrat în vorbă cu ele. Unele s-au speriat că le propuneam să facem bani din relaţii cu bărbaţi, însă altele au acceptat. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse“, şi-a continuat destăinuirea Simona. Anchetatorii au reuşit să adune mărturiile a trei dintre prostituatele minore racolate de Simona. Acestea au identitatea protejată în dosar. Iată un fragment din declaraţia martorei I.N.: „A venit la mine şi mi-a spus că-s foarte idioată că o fac degeaba cu băieţii. Mi-a zis: «Hai, fată, că se fac bani, nu fi proastă! M-a bătut la cap vreo săptămână, după care am acceptat»“.

Partener de fărădelegi

În „afacere“ s-a implicat şi Petrică Stan, un individ cu antecedente penale, dat în urmărire internaţională prin Interpol. Cei doi şi-au însuşit banii proveniţi din exploatarea a şase tinere, spun procurorii. O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziţie propriul apartament, unde fetele de liceu îşi aduceau clienţii. La un moment dat, acesta nu s-a mai mulţumit doar cu banii primiţi, ci voia să fie plătit şi „în natură“.

„La început vroia doar să-i dăm o fată pe zi, pentru o tură. După aia a cerut şi bani. Nu ştiu cât îi dădeam exact. Cred că vreo 500-600 de lei pe lună“, le-a declarat Simona anchetatorilor. În perioada octombrie 2012 - februarie 2013, o altă colaboratoare, Mihaela Jugănaru, a decis să se implice în „afacere“, racolând alte trei minore şi înlesnindu-le practicarea prostituţiei. Proxeneţii au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat o altă persoană, Ion Zorilă, care şi-a pus locuinţa la dispoziţie contra unui procent din banii încasaţi din prostituţie. Minorele care se prostituau ar fi fost greu de depistat, în contextul în care proxeneţii schimbau constant apartamentele unde erau aduşi clienţii, dar o neglijenţă a uneia dintre fete i-a adus pe poliţişti direct la cei care se aflau în spatele întregii poveşti.

Aproape toţi cei implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism, dar declaraţiile minorelor racolate i-au dat de gol. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor în 2014, dar abia după trei ani magistraţii demarează cercetarea judecătorească în acest proces din cauza unor conflicte de competenţă între instanţele gălăţene, primul termen de judecată fiind stabilit pe 13 septembrie 2017.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite