Cum a ajuns Dumnezeu reclamat în Justiţie fiindcă un bărbat din Galaţi n-a reuşit să se însoare până la 43 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe masa magistraţilor ajung multe cereri ciudate sau hilare Foto: Adevărul
Pe masa magistraţilor ajung multe cereri ciudate sau hilare Foto: Adevărul

Judecătorii şi procurorii au adeseori parte de plângeri care frizează ridicolul şi stârnesc râsul. ”Reclamanţii” nu ezită să-l cheme în judecată pe Cel de Sus sau să invoce teorii conspiraţioniste, ce presupun instalarea de echipamente de supraveghere în lucrările dentare, dar şi filaje complicate.

Un gălăţean, Marian Ercuţă, a găsit de cuviinţă să îl cheme în faţa instanţei de judecată chiar pe Dumnezeu. Motivul:  viaţa lui nu merge aşa cum şi-a închipuit. Bărbatul consideră că a pierdut ani buni din viaţă căutându-şi de muncă şi a sfârşit prin a face ceva ce nu îi place.

Pe lista de nemulţumiri a adăugat şi faptul că nu a reuşit să se însoare până la vârsta de 43 de ani, iar pentru toate acestea îl face responsabil pe Dumnezeu. Judecătorii s-au amuzat mai întâi copios pe seama cererii bărbatului, iar apoi i-au respins solicitarea ca inadmisibilă.

A câştigat procesul, dar a fost reclamat la Barou

Un alt caz ciudat este al unui pensionar, V.D.,care şi-a reclamat avocatul la Barou, cerând sancţionarea apărătorului de către comisia de disciplină a Baroului, dar şi restituirea onorariului pe care îl plătise, în sumă de 1.000 de lei, pe motiv că avocatul nu şi-ar fi făcut treaba. Toate bune şi frumoase, numai că procesul a fost câştigat, iar instanţa a stabilit ca partea adversă să îi plătească pensionarului în cauză şi cheltuielile de judecată, reprezentând onorariul de avocat, respectiv 1.000 de lei, ceea ce face solicitarea acestuia extrem de bizară.

 „Obligă pârâţii la plata către fiecare dintre reclamanţi a sumei de 1.421 de lei, cu titlu de despăgubiri. Obligă pârâţii la plata către reclamantul V.D. a sumei de 2.478 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând 362,5 lei taxă judiciară de timbru şi timbru judiciar, 1.000 de lei onorariu de avocat şi 1.115,7 lei - onorariu expert”, concluziona instanţa.

Contactat de Adevărul, avocatul care l-a reprezentat pe pensionar în instanţă, Biatrice Martiş, ne-a precizat că gestul clientului său este de neînţeles. „Mi se pare un gest deplasat, în condiţiile în care mi-am îndeplinit obligaţiile de avocat, iar cea mai bună dovadă este însăşi hotărârea judecătorească, prin care i s-au acordat pretenţiile pe care le solicitase, dar şi dreptul de a-şi recupera onorariul pe care mi l-a plătit de la partea care a pierdut procesul. Nu pot decât să constat că anumite persoane sunt nerecunoscătoare, chiar şi după ce ţi-ai făcut cu brio datoria de avocat, dar asta este, din păcate, lumea în care trăim”, ne-a declarat Biatrice Martiş. Conducerea Baroului Galaţi a respins cererea pensionarului, ţinând cont că a câştigat procesul, iar instanţa de judecată a acordat nu mai puţin de 24 de termene înainte de a pronunţa o decizie în acest caz, timp în care acesta a beneficiat de asistenţă juridică.

”Sunt balşoi iradiată din toate direcţiile”

Probabil una dintre cele mai tari reclamaţii a venit din partea unei gălăţence, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi că este terorizată de vecini, care i-au instalat echipamente de supraveghere în casă, inclusiv în lucrarea dentară, şi că se urmăreşte uciderea ei prin ”infiltrarea” de substanţe toxice în apartamentul unde locuieşte.

Antoaneta Şopârlă le-a cerut ajutorul procurorilor pentru a face ceva împotriva vecinilor din bloc, despre care spune că o terorizează ”cu tot felul de aparatură de supraveghere”.

”Această situaţie îmi afectează sănătatea, am ameţeli, dureri de cap, stări de vomă, toate provocate de substanţele toxice pe care le infiltrează prin diverse metode. Aceeaşi situaţie se crează prin instalaţiile montate în diverse apartamente şi în diverse camere ale hotelului Galaţi, prin iradiere din toate unghiurile focalizată spre apartamentul meu cu efect direct asupra sănătăţii mele. Practic, mă refer la lucrarea dentară, în care mi-a fost implantat fără voia mea un obiect ce face legătura cu cei care urmăresc monitoarele instalate în diverse locaţii în oraş, în circuit închis, cu ajutorul cărora îmi este urmărită şi auzitã întreaga activitate diurnă şi nocturnă”, îşi descrie ”coşmarul” Antoaneta Şopârlă.

Practic, nu ştii dacă să râzi sau să te cruceşti de scenariul creat de femeie, care continuă cu descrierea unei întâmplări banale la care a asistat, dar care în viziunea ei îmbracă aspecte dramatice.

”Eram la geamul apartamentului meu şi pe banca din parc doi bărbaţi discutau şi gesticulau într-un fel care m-a fãcut să privesc mai atent şi să înţeleg că sunt subiectul discuţiei lor. Unul din bărbaţi îi arata celuilalt nişte documente dintr-o mapă şi îi propunea diverse variante de suprimare a mea: să fiu balşoi iradiată din toate direcţiile, să fiu chemată într-un anumit loc pentru a da un angajament scris, după care să îmi taie lucrarea dentară, să fiu bătută până îmi sare lucrarea din gură, să fiu lichidată prin accident, otrăvire sau prin orice altă metodă”, îşi continuă Antoaneta Şopârlă teoria conspiraţiei. 

Femeia crede că are şi explicaţia pentru ce i se întâmplă toate acestea: ”să se termine odată cu exclamaţiile de supărare, durere şi groază care se aud din apartamentul meu în momentele în care simt iradierea”. 

Acest complicat caz de filaj a luat sfârşit prin decizia de clasare a plângerii de către procurorul de caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite