ANI face o victimă cu ultima suflare: Consilierul Teodor Iulian Gheorghe acuzat de incompatibilitate în formă continuată

Cu puţin timp înainte ca justiţia să declare ilegală activitatea Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), instituţia a făcut o ultimă "victimă" şi la Galaţi. Este vorba de cazul consilierului Teodor Iulian Gheorghe, despre care se poate spune că a comis o incompatibilitate în lanţ. Şirul angajamentelor cu conflict de inetrese al consilierului este realmente halucinant.

Ştiri pe aceeaşi temă

El s-a aflat în incompatibilitate timp de mai mulţi ani, atât în vremea când era consilier judeţean cât şi ca membru al Consiliului Local, fiind şi şef la Direcţia pentru Servicii Publice Deconcentrate şi la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

Inspectorii de integritate susţin, într-un comunicat de presă, că Teodor Iulian Gheorghe a fost în incompatibilitate în mai multe perioade.
Între 21 noiembrie 2005 şi 4 aprilie 2007 a fost şi consilier judeţean la Galaţi şi director al Direcţiei pentru Servicii Publice Deconcentrate.

Ulterior, Teodor Iulian Gheorghe a ajuns consilier local, însă, din 3 septembrie 2008 şi până în 5 februarie 2009, a ocupat şi funcţia publică şi pe cele de director general adjunct, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la "Administraţia Fluvială a Dunării de Jos" din Galaţi.

Investigaţia în cazul lui Teodor Gheorghe a fost declanşată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în urma unei sesizări primite de la Centrul de Resurse Juridice, care reclama posibila incompatibilitate a acestuia.

Teodor Gheorghe a fost consilier judeţean la Galaţi între 2 iulie 2004 şi 29 mai 2008. Simultan, între 1 iunie 2005 şi 21 noiembrie 2005, acesta a fost şi consilier personal la Cabinetul Secretariatului de Stat pentru Relaţia cu Prefecturile. Ulterior, din 21 noiembrie 2005 şi până în 4 aprilie 2007, el a fost delegat în funcţia de director al Direcţiei pentru Serviciile Publice Deconcertate.

Din iunie 2008, Gheorghe a devenit consilier local al municipiului Galaţi. Ulterior, în 3 septembrie 2008, el a fost numit director general adjunct al Regiei Autonome AFDJ Galaţi.

Câteva luni mai târziu, în 24 decembrie 2008, Teodor Gheorghe a fost numit, pentru 30 de zile, prin ordin al ministrului Transporturilor, în funcţia de director general al AFDJ Galaţi. După cele 30 de zile de mandat, printr-un nou ordin al ministrului Transporturilor, Teodor Gheorhe a preluat atribuţiile de director general al AFDJ Galaţi şi pe cele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al respectivei regii, situaţie care s-a menţinut până în 5 februarie.

"Având în vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul că domnul Teodor Iulian Gheorghe nu a respectat obligaţiile referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor, acesta aflându-se în stare de incompatibilitate în perioada 21 noiembrie 2005 - 4 aprilie 2007, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Galaţi, cât şi pe cea de director al Direcţiei pentru Servicii Publice Deconcentrate, respectiv în perioada 3 septembrie 2008 - 5 februarie 2009, deoarece a deţinut concomitent calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Galaţi, cât şi funcţiile de director general adjunct, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi", se arată în comunicatul ANI.

Decizia ANI poate fi contestată de Teodor Gheorghe în termen de 15 zile. Rămâne de văzut dacă va mai fi cazul, având în vedere că instanţa supremă din stat - Curtea Constituţională - a declarat activitatea ANI ca fiind în contradicţie cu legea fundamentală!

citeste totul despre: