VIDEO Viceprim-ministrul României spune că Guvernul este pregătit pentru eventuale repatrieri ale cetăţenilor români din Anglia, după Brexit

VIDEO Viceprim-ministrul României spune că Guvernul este pregătit pentru eventuale repatrieri ale cetăţenilor români din Anglia, după Brexit

Sevil Shhaideh, viceprim-ministru al Guvernului României

Potrivit unor statistici, în Marea Britanie lucrează în jur de 111.000 de cetăţeni români, care au plecat din ţară pentru un trai mai bun.

Ştiri pe aceeaşi temă


Prezentă la Focşani, Sevil Shhaideh, viceprim-ministru şi ministrul al Dezvoltării Regionale a fost întrebată de jurnalişti cât este de pregătit Guvernul în eventualitatea în care declanşarea Brexit de către autorităţile din Marea Britanie îi va afecta pe cetăţenii români.

"La nivelul fiecărui minister, prin grija Ministerului Afacerilor Externe, se identifică soluţii, situaţii care pot interveni în urma Bretit-ului, astfel încât poziţia naostră, ca şi guvern, să fie finalizată şi acoperitoare pentru toate aceste domenii. La nivelul Ministerului Dezvoltării, în momentul în care ar exista o situaţie impusă de Brexist, de returnare a cetăţenilor români, deci lo situaţie ipotetică, analizăm partea de locuinţe, posibilităţi de încadrare. Avem şi programe speciale pentru noi locuri de muncă pentru românii care se întorc în ţară”, a spus Sevil Shhaideh.

Potrivit datelor statistice ale Departamentului Muncii şi Pensiilor din Marea Britanie, după aderarea României la Uniunea Europeană, cetăţenilor români le-au fost alocate până în anul 2012 nu mai puţin de 111.000 numere de asigurare, ceea ce înseamnă că aceştia muncesc cu acte.

citeste totul despre: