Dezbaterea va avea loc mâine, la Colegiul Naţional « Unirea », începând cu ora ora 12.00
Cristian Pîrvulescu conferenţiază la Focşani despre democraţie

Dezbaterea va avea loc mâine, la Colegiul Naţional « Unirea », începând cu ora ora 12.00
În urma recensământului din Focşani, au fost inventariate în cele 4000 de gospădării vizitate peste 8000 de orătănii.
Wesley Lopez este anuntat titular la Sporting II Vaslui în partida de mâine cu CSM 2007 Focşani. Datorita atitudinii neprofesioniste a jucatorului, conducerea FC Vaslui a decis ca brazilianul sa fie trimis la echipa a doua.
Dacă se va introduce sistemul de coplată, mulţi pacienţi vor ocoli cabinetele medicale sau vor merge la spital, la urgenţe
Tânăra a înghiţit 20 de tablete de Metoclopramid şi a ajuns la urgenţe
Un tânăr de 24 de ani a ajuns noaptea trecută la spital după ce a combinat alcoolul cu pastile, dar a „tras" şi dintr-o ţigară cu etnobotanice, după cum le-a declarat medicilor
Cei care şi-au izolat locuinţele nu vor resimţi creşterea cu 32% a preţului la căldură. Focşănenii spun însă că nu au de unde să suporte singuri costurile anvelopării apartamentelor, aşa că ar putea renunţa la încălzirea în sistem centralizat.
Plătitorii de venit trebuie se depună declaraţia informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit (formular 205).
Daciile şi maşinile Trabant au umplut curtea centrului de colectare Remat Vrancea. Centrul a fost luat cu asalt de către proprietarii de rable, dornici să-şi ia o maşină nouă sau să pună mâna pe un bon valoric pentru a-l revinde.
Ion Cernat şi Mihai Grigoraş sunt cei mai importanţi sportivi care au trecut prin „mâinile de aur" ale antrenorului Ion Zaharia. În 1973 şi-a început cariera de antrenor de box la Clubul Sportiv Şcolar din Focşani. Rezultatele au venit imediat, elevii săi obţinând medalii la cele mai importante concursuri din ţară.
Şi astăzi, ziarele locale care apar în Vrancea aduc în atenţie o serie de subiecte care interesează comunitatea, precum începerea lucrărilor la Mausoleul din Sud, continuarea lucrărilor de reparaţii la străzi sau faptul că poştaşii vor fi păziţi de poliţişti.
Luminiţa Duţă, magistratul ce a preluat din nou cazul Oprişan&Co în care preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea este acuzat de un prejudiciu de două milioane de euro adus statului a depus cerere de abţinere astăzi. Aceeaşi judecătoare a aprobat refacerea urmăririi penale în dosar solicitată de avocaţii lui Marian Oprişan.
Bărbatul, care era băut, a încercat să se urce în atelaj şi a căzut sub roţi. Victima a fost transferată cu multiple traumatisme la Spitalul de Neurologie Bagdasar din Capitală.
Gheorghe Gătin din comuna Vânători a intrat cu bicicleta în sensul giratoriu de la Pasarela Mărăşeşti fără să acorde prioritate unui şofer auto care circula regulamentar. Biciclistul a murit pe loc.
Bibliotecarii vor prezenta membrilor clubului o serie de cărţi din colecţia Romanul de dragoste şi materiale ce prezintă obiceiurile româneşti de Dragobete.
Erminia Lucuţ este o adolescentă de 15 ani care, abandonată de tată, a renunţat la dans pentru a deveni pilot. Ea este româncă şi locuieşte în Italia.
Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.
De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.
Ce Europă vrem? Mai integrată? Globalistă? Naţionalistă? Prinsă între extreme, Europa riscă să se facă zob. Democraţiile la fel. Şi totuşi, Bătrânul Continent ar avea o alternativă. Dacă ar învăţa din experienţa altora.
A concertat la Bucureşti, în sala Ateneului Român, iluminată feeric în exterior de Festivalul Spotlight, Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. O formaţie constituită în 1976 prin directorul muzical fondator Claudio Abbado, ce actualmente reuneşte forţe din toate cele 28 de state componente.
Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.
„Femeile vorbesc mult“... O judecată deopotrivă de fapt şi de valoare, asupra temeiurilor căreia nu ne-am întrebat prea mult. De ce femeile au fost asociate cu vorbăria nesfârşită, cu trăncăneala, cu radio-şanţul, cu cicăleala şi cu bârfirea? Ipoteza de la care pornim în cercetarea de faţă este că acest fenomen se datorează unei pervertiri a oralităţii în scopurile asociate în mod normal genitalităţii masculine.
Partidul Democratic al Socialiştilor (PDS) din Muntenegru e, probabil, cea mai fericită formaţiune politică din Europa. E la putere din 1990 până azi, chiar dacă ţara în care guvernează a dispărut şi s-a reinventat de două ori.
Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu se dau credincioşi nevoie mare. Oameni cu frica lui Dumnezeu şi cu urechea mereu plecată la ceea ce gândesc şi vor românii.
O parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese.
Vrânceanca Violeta Bîrlă, rezidentă în Italia de peste 15 ani, regizor şi scenarist, a terminat filmările la cel de-al patrulea ei scurt metraj, „Inimă albastră”.
Ambasadorul României în Italia, Excelenţa Sa George Gabriel Bologan, a participat alături de enoriaşii români din diaspora italiană la ceremoniile religioase catolice şi greco-catolice. Duminica trecută, credincioşii de rit catolic au sărbătorit Paştele iar cei de rit ortodox şi greco-catolic, Floriile. La slujba de Florii, de la biserica SS. Salvatore Alle Coppella, din Roma, ambasadorul a adresat un mesaj tuturor românilor din Italia.
Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo 260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic, Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.
Să nu cumva să înţelegeţi, din cele ce voi scrie în continuare, că autorul acestor rânduri este un adept al guvernării ţării de către tehnocraţi. Dimpotrivă, am mai scris şi reiterez că această misiune trebuie să şi-o asume partidele politice.
Organizatorii, respectiv Asociaţia Personalului Didactic „Simion Mehedinţi“, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” şi Ateneul ,,Gheorghe Pastia” Focşani, au prezentat trei ,,feţe” ale marelui clasic.
Acest lucru s-a petrecut spre sfârşitul anului 2017 (mai exact pe 24 noiembrie), când am făcut o deplasare la Piteşti pentru a participa, în calitate de realizator al Ziarului Agro Propact, la o dezbatere despre viitorul satului românesc organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia componentă Agro Propact.
Astăzi, 15 ianuarie 2018, în loc să asistăm la activităţi cultural-artistice evocatoare televizate consacrate lui Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Române, întreaga mass media este focusată pe spectacolul grotesc al luptei pentru putere în PSD.
2017 este pe ducă şi peste două zile vom întoarce ultima filă din calendarul unui an pe care mulţi dintre români nu ştiu cum să-l aprecieze.
În sâmbăta înmormântării Regelui Mihai I, geografi şi admiratori ai savantului Simion Mehedinţi s-au adunat la mormântul său de la Soveja natală.
Dacă ar fi să dau crezare celor ce conduc destinele agriculturii noastre, fermierilor şi ţăranilor români le-a mers bine în 2017; au umplut hambarele!
A vedea Muntele Fuji sau Muntele Sacru, în adevărata lui splendoare, poate fi o aventură. Cei care au surprins imaginile cu masivul în integralitatea lui, de la bază, pot fi demni de toată lauda.
Un târg de carte în provincie pare că nu este pe placul editurilor. Cel puţin aşa a reieşit de la recentul eveniment organizat la Focşani.
Joi, de Ziua Crucii, deputaţii PSD+ALDE (de-alde nimeni) au pus cruce moţiunii simple depusă de impotenţii de la PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
„Este mai bine să mergi singur decât să mergi cu turma într-o direcţie greşită”, cugeta Diane Grant, dramaturg şi scenarist american, câştigător al unui important premiu la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Cannes.
Televiziunile aproape că nu mai au spaţiu din cauza fenomenului „balena albastră”.Nu am idee despre regulile sale mai mult decât am aflat de la TV, tot printre „rânduri” sau cuvinte.
De câte ori citesc pagini despre istoria adevărată a Primului Război Mondial şi despre etapele înfăptuirii Marii Uniri, ctitorită prin trei acte plebiscitare ale populaţiei din Moldova de peste Prut (27 martie 1918, la Chişinău), Bucovina de Nord (28 noiembrie 1918, la Cernăuţi) şi Transilvania (1 decembrie 1918, la Alba Iulia), încerc un sentiment de mândrie naţională şi mă gândesc la acei mari bărbaţi de stat care au făurit România Mare.
Salariul meu valorează două taxe de parcare, o rochie şi o pereche de ochelari. Ştiţi, nu? Atât! Noroc că oamenii de la banca unde mi se virează salariul mi-au oferit încă un card... de credit avantajos.
Aflarăm, cu toţii, din CV-ul Domnului Florin Iordache, că ministrul nostru de Justiţie provine din oraşul oltenesc Caracal, pe seama căruia circulă în public, de mult timp, gluma savuroasă că aici „s-a răsturnat carul cu proşti!”.
La alegerile parlamentare (aşa-zis uninominale) din toamna anului 2012, au ajuns în Parlamentul României 588 de senatori şi deputaţi.