FOTO VIDEO Tabăra de la Gălăciuc, "invadată" de viitoarele genii din IT-ul României. Concursul "InfoEducaţie 2015" a ajuns la ediţia a XX-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschiderea concursului Infoeducaţie 2015
Deschiderea concursului Infoeducaţie 2015

Peste 200 de participanţi din 28 de judeţe ale ţării s-au reunit pentru o săptămână în tabăra de la Gălăciuc-Tulnici pentru o nouă ediţie a Concursului Naţional de Proiecte IT&C InfoEducaţie 2015.

Din 1994 neîntrerupt, tabăra de tineret de la Gălăciuc-Tulnici găzduieşte Concursului Naţional de Proiecte IT&C InfoEducaţie, competiţie dedicată elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice de la clasele IX-XII.

Concursul este organizat de Uniunea Profesorilor de Informatică din România, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vrancea şi se bucură de o sumă de sponsori importanţi, precum Google, Cisco, Intel, Orange sau Cloudbase.

Pentru ediţia de anul acesta, care se desfăşoară în perioada 2-8 august şi la care participă peste 200 de elevi şi profesori din 28 de judeţe ale ţării organizatorii au stabilit ca deviză a concursului sloganul "Să programăm pentru ceva util!" Pe întreaga durată a taberei se vor organiza şi sesiuni de comunicare pe teme de inginerie software.

În premieră, anul acesta va fi organizat şi un concurs separat pentru fete, iniţiat de un grup de studente entuziaste. Organizatia "Girls who code" oferă burse şi diplome de excelenţă.

De altfel, în tabăra de la Gălăciuc se află şi foarte mulţi studenţi, cu cărţi de vizită impresionante, care la ediţiile trecute au făcut parte din rândul competitorilor iar acum organizatorii au dorit să-i implice în jurizarea celor cinci secţiuni, respectiv aplicaţii Web, Software educaţional, Software utilitar, Roboţi şi Multimedia. 

5

Membrii juriului vor avea de evaluat 136 de proiecte.

Studenţii au recunoscut în cadrul evenimentului de deschidere că diplomele de la la Infoeducaţie au reprezentat documentul prin care au intrat la facultăţile de profil din ţară şi din lume.

“InfoEducaţie pentru mine a reprezentat momentul când mi-am dat seama că nu doar capacitatea de a găsi un algoritm bun reprezintă singurul lucru la care ar trebui să se priceapă un inginer software. Timpul petrecut în dezvoltarea proiectelor pentru concurs şi feedback-ul juriului m-au ajutat să devin un programator mai bun”, scrie pe site-ul competiţiei Alex  Pălcuie, care lucrează ca dezvoltator la Guvernul României.

FOTO: Alex Pălcuie, dezvoltator la Guvernul României

1

“Concursul InfoEducaţie este locul în care pasiunea pentru informatică a prins rădăcini în sufletul meu. La Gălăciuc am avut ocazia să întâlnesc mulţi tineri cu un bagaj de cunoştinte impresionant, ce nu se sfiau să îl împartă cu ceilalţi participanţi. Comunitatea clădită în jurul acestui eveniment este unică şi plină de oameni pasionaţi care încearcă să facă lumea în care trăim mai frumoasă şi mai bună. Nu pot să îmi imaginez o oportunitate mai bună pentru tinerii ce sunt la început de drum în acest domeniu de a cunoaşte oameni cu aceleaşi pasiuni ca şi ei şi de a-şi clădi temelia carierei lor în IT”, a menţionat şi Alexandru  Coman.

Şi vrânceanul Tudor Leu, fost elev al Colegiului National Unirea, care  este inginer software la prestigioasa companie americană Google, consideră că acest concurs de la Gălăciuc a contribuit din plin la ceea ce este astăzi.

“InfoEducaţia la Gălăciuc e un eveniment excelent pentru oamenii cu idei, pentru elevii care pun efort şi pasiune într-un proiect în afara şcolii. Munca depusă conteaza acum, în concurs, dar va conta şi în 2, 3, 5, 10 ani. Cred că participanţii la concurs trebuie să profite de mediul unic pe care îl oferă Gălăciucul -- schimburile de idei cu ceilalţi concurenţi şi cu juriul, spiritul de competiţie, dar şi prieteniile legate în timp”, scrie Tudor Leu.

Potrivit profesorului Emil Onea, iniţiatorul competiţiei, anul acesta elevii vor avea parte de o tehnologie ultrasofisticată, prin introducerea conceptului de Cloud, care simplifică munca lor dar şi pe a juriului, care va avea acces la proiecte înainte de prezentarea lor.

Foto: Emil Onea, iniţiatorul competiţiei InfoEducaţie şi Daniel Gongu, directorul DJTS Vrancea, gazda competiţiei

5

Preşedintele juriului este profesorul Sabin Buraga, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 7 august.


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite