FOTO-VIDEO Petrecere pe cinste de Ziua Internaţională a Romilor

FOTO-VIDEO Petrecere pe cinste de Ziua Internaţională a Romilor

Romii s-au distrat astăzi

Sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” s-a dovedit neîncăpătoare la spectacolul oferit de comunităţile de copii romi din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Focşani, Ziua Internaţională a Romilor a fost un motiv de mare bucurie pentru această etnie.

Chiar dacă este vacanţă, elevi de etnie romă din mai multe localităţi ale judeţului, precum Slobozia Bradului, Tîmboieşti, Sihlea sau Homocea au oferit un veritabil spectacol de tradiţii şi obiceiuri, aplaudat la scenă deschisă de spectatorii care au umplut până la refuz sala. 

Spectacolul a fost organizat de Partida Romilor „Pro Europa”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean, Prefectura Vrancea şi Consiliul Local Focşani.

 
Foto

Ziua Internaţională a Romilor a fost proclamată în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei romilor din 1990.

Preşedintele Partidei Romilor "Pro Europa", Valerică Ciubotaru, a ţinut să le transmită un mesaj romilor. "Este o zi importantă pentru comunitatea noastră. Avem o bogată zestre culturală. De asta am venit, să arătăm valoare. Un mesaj pentru copiii noştri este să meargă la şcoală, iar părinţilor romi le spun să-şi trimită copii la şcoală să aratăm adevărata valoare pe care o avem", a spus Valerică Ciubotaru.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Romii vor la şcoală pentru banii statului

 

 

 

Romii au făcut galerie artiştilor de pe scenă

Imagini din aceeasi galerie
  • Romii au făcut galerie artiştilor de pe scenă
  • Artiştii au interpretat imul romilor
  • Dansurile ţigăneşti au fost apreciate de public
  • Copiii s-au distrat foarte bine
Distribuie imaginea
citeste totul despre: