Focşani: Mahmureala se tratează cu zeama de varză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un chef pe cinste "se plăteşte" uneori cu durere de cap
Un chef pe cinste "se plăteşte" uneori cu durere de cap

Pentru a trece uşor peste buimăceala de după chefurile de sărbători, focşănenii apelează la ciorba de burtă şi moarea de varză.

În vârstă de 45 de ani, Ion Martiniuc recunoaşte că îi place să stea la palavre cu prietenii şi este hotărât să o ţină într-o petrecere până după 7 ianuarie, când îşi va serba ziua numelui.

"Îmi place să beau un pahar în plus mai ales când sunt sărbătorile. De Sfântul Ion, o să dau o petrecere mare. Băutură de tot felul. De la ţuică de prune, până la şampanie. O să mă pregătesc şi pentru a doua zi cu o ciorbă de burtă, care să facă minuni după beţie. Am şi zeamă de murături, nu duc lipsă de nimic în această privinţă. Pe criza asta, ne-a mai rămas distracţia", ne spune bărbatul.

Cei care au întrecut măsura de Crăciun, Revelion şi Sfântul Vasile nu sunt străini de metodele de recuperare rapidă. Ei ştiu că, oricât de sete ţi-ar fi după o petrecere cu mult alcool, nu este indicat să bei prea multă apă.

Sucul natural de portocale este cel care poate te readucă la realitate. Ceaiul de muşeţel face minuni pentru cearcăne, ochi umflaţi şi obosiţi. Mierea de albine şi aspirina te liniştesc şi te fac să ai un somn uşor.

În 2009, s-a băut pe rupte

Cârciumarii spun că, în 2009, focşănenii au trecut mai des pragul barurilor sau a restaurantelor şi au consumat alcool în cantităţi mai mari.

Mihai Râmniceanu, barman la un local din zona Autogării Focşani, spune că "de bază" au fost atât clienţii fideli cât şi cei care nu au mai plecat de sărbători din localitate.

"Avem clienţii noştri fideli. Sunt cei care fac naveta, dar şi oameni care stau în zonă. Mai dăm şi pe datorie, dar nu pentru mai mult de o săptămână şi doar celor pe care îi cunoaştem foarte bine. Au crescut vânzările faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Poate şi pentru că mulţi au rămas acasă", ne-a spus Mihai Râmniceanu.

Mâncaţi hering în oţet

Multe localuri din Focşani au pregătit reţete speciale antimahmureală. "Suntem pregătiţi şi pentru Bobotează şi Sfântul Ion cu multe reţete care o prindă bine după o seară în care se va consuma mai mult alcool. Iaurt cu usturoi, hering în oţet şi lămâie, ciorbă de burtă, miel în sos de lămâie", ne-a spus barmanul Mihai Râmniceanu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite