Focşani: 300 de oameni locuiesc în condiţii de grajd

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului G2 din cartierul Bahne convieţuiesc alături de gândaci, şoareci şi şobolani Blocul este singurul din Focşani căruia CUP S.A. i-a stabilit un program de doar patru ore pe zi pentru furnizarea apei rece

Geamurile sunt sparte, iar zidurile arată ca după un bombardament. Familiile de aici trăiesc la comun, în camere insalubre, dărăpănate, pline de mucegai, cu băi la capătul culoarului, iar  şoarecii, gândacii şi şobolanii se simt în largul lor. Reţea de gaz metan nu există, încălzirea făcându-se cu reşouri.

Papina Dumitru, în vârstă de 53 de ani locuieşte în acest bloc de mai bine de şase ani împreună cu familia sa care numără opt membri în numai 21 de metri pătraţi.

„Suntem mai rău ca animalele. Fac în fiecare zi curăţenie în cameră, dar gândacii şi toate insectele de pe pământul ăsta mişună toată ziua şi noaptea. Ne încălzim la reşouri, iar de spălat trebuie să încălzim apa pentru că suntem după un program strict. De la ora 7.00 la 9.00 şi de la ora 19.00 până la ora 21.00. Avem copiii mici şi nu ne putem permite să stăm doar la programul pe care ni-l dau ei”, a spus Papina Dumitru.


Factura la apă, astronomică

Daniela Banu, o altă locatară din G 2 spune că toate cele 40 de familii care trăiesc în acest „ghetou” au de plătit facturi cu sume mari la apă şi canal.

„Suntem peste 300 de oameni în acest bloc şi nimeni nu bagă în seamă. Ultima factură care mi-a venit este cu suma de 270 de milioane lei vechi. Pierderile sunt mari pentru că apa curge aici în neştire pe la subsol. Cine mai intră pe acolo să vadă ce mai e? Toate orătăniile pământului sunt acolo”, spune femeia.

Gheorghe Vasilescu, director CUP SA, spune că reducerea programului de furnizare a apei a fost cauzată de datoriile mari.

„Sunt datorii destul de mari la G2 din Bahne şi trebuia cumva să mai reducem noi consumul de apă pentru a nu mai creşte aceste datorii”, spune Vasilescu.

 Blocul, reabilitat acum cinci ani

G2 din Bahne este liderul incontestabil al fostelor blocuri muncitoreşti. Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt al Primăriei Focşani, nu crede că poblemele vor fi rezlvate vreodată: „A fost reabilitat în perioada 2003-2004 şi locatarii au distrus totul. Am pus atunci termopane, parchet. Din chiriile mici care se mai încasează de acolo, nu mai sunt bani pentru a reinvesti”.


 



 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite