FOCŞANI Patinoarul, încă o iarnă cu lacătul pe uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ringul cu gheaţă artificială este acoperit acum cu frunze scuturate din copaci
Ringul cu gheaţă artificială este acoperit acum cu frunze scuturate din copaci

Clubul „Unirea“ nu are personal pentru întreţinere din cauză că posturile sunt blocate

Inaugurat cu mare fast în decembrie 2009, patinoarul artificial din Focşani s-a dovedit a fi o investiţie complet inutilă. Şi asta nu pentru că focşănenii nu şi-ar fi dorit un loc în care să practice acest sport, ci din pricina faptului că suprafaţa pe care se patinează este extrem de dură şi periculoasă. O căzătură pe plasticul denumit „gheaţă uscată“ are exact acelaşi efect precum o căzătură pe beton.

„Suprafaţa este sub orice critică. Dacă nu eşti atent şi nu reuşeşti să-ţi menţii echilibrul aşa cum trebuie, rişti să te alegi cu o mână ruptă“, spune Alexandru Alexandrescu, de 20 de ani. El a încercat gheaţa de pe patinoar pentru prima şi ultima dată în viaţă. La fel s-au lecuit şi alţi focşăneni, copii şi adulţi, aşa că de aproximativ un an şi jumătate patinoarul a rămas complet nefolosit, deşi el a fost creat să poată funcţiona în orice anotimp. Lacătul pe poarta de acces la „patinuar“ (n.r. aşa scrie pe firmă) va rămâne pus şi în această iarnă, în condiţiile în care suprafaţa începe să se degradeze uşor.


Conducerea Clubului Sportiv „Unirea“, în administrarea căruia se află patinoarul, dă vina pe lipsa de personal şi pe condiţiile meteo din pricina cărora patinoarul a stat mai mult timp închis. „Ne trebuie două persoane care să fie în permanenţă la patinoar, un om care să lucreze cu publicul şi un muncitor, dar nu avem cum să rezolvăm problema pentru că posturile sunt blocate. În plus, când plouă sau ninge afară nu se poate patina pe gheaţa artificială“, spune Petrea Vîlcu, directorul Clubului Sportiv „Unirea“.


Curtea de Conturi a găsit nereguli


Potrivit acestuia, veniturile realizate de pe urma patinoarului s-au ridicat la 3.000 de lei, echivalentul a 300 de bilete vândute primilor „temerari“ care au încercat gheaţa artificială. Investiţia, realizată în perioada cât ministru la Sport şi Tineret a fost senatorul de Vrancea Sorina Plăcintă, a costat 140.000 de euro. Patinoarul de la Focşani şi alte cinci similare din ţară au intrat anul acesta şi în vizorul Curţii de Conturi a României, care a constatat nereguli în respectarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice. „Achiziţionarea şi instalarea patinoarelor s-a realizat fără respectarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice şi a fost făcută la preţuri supraevaluate“, se arată în raportul Curţii de Conturi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite