Etnobotanicele vor fi vândute la Focşani în magazine cu program redus

Etnobotanicele vor fi vândute la Focşani în magazine cu program redus

Amatorii de senzaţii tari ar vrea etnobotanice zi şi noapte

Consilierii locali au întocmit un proiect de hotărâre prin care vor să interzică vânzarea substanţelor etnobotanice, chiar şi a celor permise de lege, în timpul nopţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform actului normativ ce va fi supus la vot în şedinţa ordinară de marţi, cele şase magazine de profil existente pe piaţa din municipiul Focşani vor avea program doar în timpul zilei, de la ora 8.00 la ora 18.00, aceasta dacă va trece de votul plenului.

Scopul proiectului de hotărâre este reducerea consumului de astfel de substanţe de către tinerii din municipiul Focşani.

„Tinerii se duc şi cumpără mai mult noaptea când nu îi văd părinţii şi fac abuz de ele, ajung la spital. Aşa cum am stabilit program pentru terase în oraş, aşa sperăm să treacă şi acest proiect", ne-a declarat consilierul local Liviu Oloeriu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Victime printre tineri

Dacă proiectul va fi adoptat sau nu rămâne de văzut, însă cert este faptul că zeci de tineri, minori din municipiul Focşani, şi nu numai, ajung lunar în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sf. Pantelimon" din Focşani, iar dacă nu sunt depistaţi la timp, pot ajunge la deces din cauza intoxicaţiilor severe.

Aparent, mulţi tineri declară că nu sunt de acord cu existenţa etnobotanicelor pe piaţă însă numărul clienţilor la astfel de magazine este în creştere.

„Probabil că cei mai mulţi se duc şi cumpără etnobotanice noaptea, că nu prea se pot duce ziua. Sunt care iau doar aşa, ocazional, la o petrecere, dar sunt care consumă frecvent şi mai fac şi alte prostii să facă rost de bani pentru ele că nu sunt chiar atât de ieftine", spune Marius, un tânăr de 17 ani din Focşani.


citeste totul despre: