Dumitru Zisu este campion naţional la 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are centură neagră 4 DAN şi a reuşit în acest an să cucerească titlul naţional la kata. Este primul bunic care a reuşit o astfel de performanţă.

Profesorul Dumitru Zisu are o viaţă aparte. Pe cât de liniştită, pe atât de agitată şi spectaculoasă în acelaşi timp.

Mulţi privesc judo-ul ca pe o simplă luptă şi nu îşi imaginează munca şi sacrificiile necesare pentru a face performanţă.


"Cel mai important lucru pe care mi l-a oferit şi mi-l oferă încă judo-ul este încrederea că pot realiza orice îmi propun şi că totul depinde doar de mine", spune profesorul focşănean.

Dumitru Zisu a reuşit în acest an să cucerească titlul naţional la kata. În cadrul aceluiaşi concurs de la Oradea, profesorul focşănean a cucerit şi o medalie de argint. Performanţe deosebite, dacă ne gândim că Dumitru Zisu are vârsta de 55 de ani.

"A fost un vis al meu care a devenit realitate. Am luat două medalii la Campionatul Naţional de judo şi sunt mândru de asta". Profesorul Dumitru Zisu are centura neagră 4 DAN, fiind unul dintre cei mai apreciaţi specialişti din judo-ul din România.


A fost invitat la marile congrese ale lumii unde s-a întâlni cu mai maeşti din toate colţurile pământului: „Am participat la stagii de perfecţionare în Japonia, Canada, SUA, Germania, Franţa, Italia, Belgia, Suedia, Croaţia şi Polonia. "Sportul este o competiţie continuă. Mi-a plăcut întotdeauna să câştig.

Rezultatele au venit după o muncă asiduuă, dar şi de dorinţa de a mă perfecţiona".


Antrenor la naţionala de cadete a României
Împreună cu Stănică Grosu, profesorul Dumitru Zisu a antrenat lotul naţional de cadete al României cu care a obţinut rezultate de excepţie:

„Avem trei locuri cinci la Campionatul European, calificări la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Balcanice. Federalii au apreciat munca în echipă pe care am făcut-o la acest lot naţional".


Dumitru Zisu are în palmaresul de antrenor şi câteva medalii obţinute la marile confruntări ale lumii. Numele cele mai importante de sportivi care i-au trecut prin mâna sa sunt, Georgiana Dorofte, Alina Croitoru, Marcela Grădişteanu, Alexandru Munteanu şi Florin Marin.

„Aceşti sportivi nu au lucrat doar cu mine, ci şi cu colegii mei de la club, profesorii Stănică Grosu, Marinel Palade, Aurel Cazacu şi Iulian Surlă. Munca în echipă este secretul rezutatelor de la Focşani. Suntem un colectiv puternic, unit care a făcut din Vrancea o forţă în judo-ul dn România. De aici au plecat mari campioni ai ţării noastre care au adus rezultate de excepţie", spune antrenorul.

întrebări şi răspunsuri


Ce hobby-uri mai aveţi?

Am împreună cu soţia mea o casă de modă - "Valentina". Am participat la mari festivaluri din Canada şi SUA, dar şi în Europa. Am reuşit să-mi finanţez şi activitatea de la clubul meu, Ju-San. Nimeni nu vine să te ajute. Am din anul 1998 acest club de arte maraţiale, culturism şi judo, care are o colaboare strânsă cu clubul francez Poitiers.

Care sunt planurile de viitor?


Sănătatea este pe primul plan. Împreună cu ceilalţi colegi de la secţia de judo ne-am propus să aducem în Vrancea medalii de la marile concursuri din ţară şi din străinătate la care vom fi invitaţi. Avem copiii talentaţi şi aşteptăm să mai vină la sală şi alţi puştani pentru că Vrancea nu duce lipsă de talente.

ce-i place

Îmi place foarte mult să călătoresc. Vreau să am relaţii normale, civilizate cu toată lumea. Am luptat şi am trecut cu bine peste problemele pe care le-am avut şi cu persoane care m-au dezgustat şi mi-au lăsat încă un gust amar. Sănătatea e pe primul loc. Modul de viaţă şi-l alege fiecare după bunul său plac.

ce nu-i place

Şi lucrurile care nu-ţi plac fac parte din viaţă şi consider că nu pot fi evitate. Nu-mi plac oamenii care fac lucrurile cu jumătate de măsură. Sportul trebuie mai mult ajutat în Vrancea, pentru că naţia noastră trebuie să fie în primul rând sănătoasă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite