Colegiul Naţional "Unirea" şi Liceul de Arte Gh. "Tattarescu", parteneriat educaţional cu Biserica Sf. Nicolae Nou din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcaşul de cult va fi gazdă la fiecare sfârşit de săptămână pentru elevii şi cadrele didactice care vor organiza ateliere de lucru pe teme dintre cele mai diverse.

 Patriarhia Română a declarat anul 2016 ca An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016).

Între manifestările culturale, programate cu prilejul anului omagial, Sectorul teologic educaţional al Patriarhiei Române organizează Concursul naţional de creaţie "Biserica şi Şcoala din sufletul meu".

Concursul se adresează copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” precum şi celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-şi construi un viitor în care viaţa să fie trăită în deplinătatea ei.

Astfel, parohia focşăneană Sf Nicolae-Nou, reprezentată de preotul paroh Valeriu Tufaru a încheiat un parteneriat educaţional cu profesorii de religie de la Colegiul Naţional Unirea – Focşani şi Liceul de Arte Gh. Tattarescu  - Focşani.

Cadrele didactice implicate vor coordona grupe de elevi de la cele două instituţii de învăţământ, care la sfârşit de săptămână vor fi prezenţi în biserica - monument istoric care va fi gazda atelierelor de lucru pe tema propusă (BISERICA ŞI ŞCOALA DIN SUFLETUL MEU).

Proiectul are mai multe sectiuni la care elevii focşăneni vor încerca să-şi demonstreze calităţile şi cunoştinţele.

Astfel, la secţiunea literară elevii pot alcătui fie o scrisoare către Dumnezeu despre viaţă (în Şcoală şi în Biserică); o poezie, compunere, eseu despre preotul duhovnic; o creaţie literară cu titlul „Poveste despre viitorul meu”; o rugăciune către Dumnezeu pentru toţi cei din şcoală (profesori şi elevi).

La secţiunea artistică pot prezenta un desen/pictură despre evenimentul cel mai important din viaţa acestora; o fotografie inedită, în concordanţă cu tema concursului; o creaţie dramatică (piesă de teatru, spectacol, muzică etc.) imaginată de copii, care a fost jucată/poate fi jucată.

Totodat[, există şi o secţiune multimedia în care elevii pot realiza un interviu cu una dintre personalităţile parohiei/eparhiei, care a avut o contribuţie importantă în domeniul educaţiei; sau o prezentare multimedia despre viaţa în şcoală şi în Biserică.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite