VIDEO Soluţie de criză: dai un bon de masă şi te plimbi cu taxiul prin Craiova

VIDEO Soluţie de criză: dai un bon de masă şi te plimbi cu taxiul prin Craiova

Dănuţ Cotora, patron de taxiuri, speră ca noua metodă de plată să atragă clienţi.

Patronii de taxiuri spun că primesc tichetele, din lipsă de clienţi. Şoferii se plâng că profitul le-a scăzut la jumătate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi că recurg la orice variante, ca să nu dea faliment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taximetriştii craioveni acceptă să le fie plătite cursele în bonuri de masă, în condiţiile în care, anul acesta, numărul comenzilor a scăzut drastic.


Dănuţ Cotora (foto sus), patron, care deţine opt taxiuri, recunoaşte că a recurs la această variantă din disperare. „Pur şi simplu am ajuns să stăm pe tuşă. Până acum, am avut doar un client care mi-a plătit cu tichete, dar asta pentru că oamenii încă n-au aflat de noua «modă» şi se jenează să întrebe. Dar luăm bonuri, bineînţeles, şi le schimbăm apoi în bani. Oricum, nu ieşim în pierdere. Ne-am gândit la toate posibilităţile ca să ne descurcăm şi să ieşim acumva la liman”, ne-a spus bărbatul.


Şi Dominian Stancu (foto sus) a decis să primească de la clienţi tichete de masă, după ce a văzut că afacerea îi merge tot mai slab. „Nu mai sunt, domn’e, bani! S-a zis cu profiturile pe care le făceam odinioară. Acum nu are omul cu ce să mai plătească şi preferă să meargă pe jos, iar noi stăm degeaba în maşină cât e ziua de lungă.  Anul acesta ne-a fost mai rău ca oricând, de-aia am şi gândit planul cu bonurile“, spune Dominian, convins că tichetele de masă îl vor scoate din situaţia de criză.
Potrivit taximetriştilor, craiovenii care aleg această metodă de plată n-au nimic de pierdut: dacă preţul cursei nu se ridică la valoarea bonului, îşi vor primi restul în bani gheaţă. „N-are omul bani, scoate tichetul. Îi e şi lui bine, ne e şi nouă mai uşor. Dacă, de exemplu, o călătorie îl costă pe client cinci lei şi îmi întinde un bon de opt lei, îi dau restul cash. Nu e ca la magazin, să-l obligăm să călătorească până atingem valoarea tichetului. Ne descurcăm omeneşte“, explică Dominian Stancu. 

Astăzi am plătit taximetristul cu bonuri de masă.


Soluţia propusă de taximetrişti este apreciată de craioveni, care spun că nu o dată li s-a întâmplat să termine banii, dar să rămână cu bonuri de masă. Nu ştiau însă, până acum, că le pot folosi şi pentru transport. „Nu ne strică, atâta timp cât şoferii nu ne fraieresc. S-a întâmplat să fim la final de lună şi să terminăm salariul. Dacă mai avem câte-un tichet de rezervă, asta pică la ţanc“, este de părere Valeria Pigulea, vânzătoare.

citeste totul despre: