Un craiovean şi-a găsit singur tableta furată cu ajutorul unei aplicaţii, însă poliţia consideră probele lui irelevante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Craiova a avut ghinioul să fie jefuit în urmă cu câteva zile. Hoţii au intrat în casă, i-au furat tableta şi s-au făcut nevăzuţi. Victima a reuşit să dea repede de urma făptaşilor cu ajutorul unei aplicaţii, însă, când a dezvăluit poliţiei metoda folosită pentru a-şi localiza gadgetul, oamenii legii au respins probele ca fiind irelevante.

Silviu Condoiu povesteşte că a activat imediat o aplicaţie de găsire a dispozitivului, iar în momentul în care tableta a fost conectată la internet a dat şi de urma hoţilor. Bărbatul a mers cu dovada în mână imediat la poliţie, însă nimeni nu a făcut până acum absolut nimic. 

„Când am venit acasă am găsit casa răvăşită. După câteva minute mi-am dat seama că tableta a dispărut. Cu ajutorul unei aplicaţii am găsit imediat unde se află bunul furat. Oamenii legii mi-au spus că nu pot folosi informaţia“, a spus craioveanul.

   

image

Bărbatul susţine că autorităţile sunt depăşite de tehnologie. „Dispozitivul mi-a localizat şi casa unde este tableta acum. Nu mă surpinde reacţia autorităţilor, dar eu am găsit ipad-ul după o oră. Alţi oameni au murit după şapte ore negăsiţi. Cred că se puteau găsit victimele accidentului aviatic. Se putea folosi tehnologia şi în cazul lor. Şi ei au avut telefoane mai performante“, a mai povestit Silviu Condoiu. 

image


Silviu Condoiu 


Poliţia îi caută pe hoţi 

Craioveanul a mai precizat că degeaba ştie unde este hoţul pentru că poliţia nu poate folosi informaţia. „Partea vătămată a depus la dosar un document care atestă existenţa unei zone din care emite dispozitivul respectiv, însă acest document nu are valoare in instanţă. Nu a fost obţinut cu ajutorul unor mijloace omologate. Percheziţia domiciliară se face în baza unui mandat emis de către judecător la solicitarea procurorului după începerea urmării penale“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite