Producătorul american Sikorsky ia în calcul posibilitatea de a produce elicoptere S-70 Black Hawk la Craiova sau la Braşov

Producătorul american Sikorsky ia în calcul posibilitatea de a produce elicoptere S-70 Black Hawk la Craiova sau la Braşov

Producătorul american Sikorsky ia în calcul posibilitatea să produă elioptere în România Foto: news.ro

Producătorul Sikorsky deţine din anul 2007 o fabrică în sud-estul Poloniei, la Mielec, singura unitate a companiei din afara Statelor Unite. Americanii iau în calcul să producă elicoptere S-70 Black Hawk la Craiova saula Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Producătorul american de elicoptere Sikorsky, controlat de grupul Lockheed Martin, este al doilea competitor al Airbus Helicopters pentru dotarea armatei române cu noi elicoptere militare multirole.  
 
„Sikorsky şi Lockheed Martin continuă să fie interesate de parteneriate cu ţări care dispun de o bază bună de aprovizionare, de o industrie dezvoltată şi de o forţă de muncă calificată, aşa cum este România. Nu pot face comentarii despre modul exact cum vom acţiona până nu cunoaştem mai mult despre intenţiile guvernului român în legătură cu achiziţia de elicoptere, dar suntem întodeauna deschişi la propuneri “, a mai spus Villa, pentru News.ro.
 
Un elicopter Black Hawk costă de la 12 milioane dolari, în varianta de bază, până la 25 milioane dolari.preţuş. Preţul include şi echipamente suplimentare, mentenanţă sau pregătirea piloţilor.
 
 
citeste totul despre: