Premieră în România. Un tren de mare viteză este construit de o firmă din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul de mare viteză va fi pus pe şine în această toamnă
Trenul de mare viteză va fi pus pe şine în această toamnă

Trenul va costa aproximativ 5 milioane de euro şi va fi cu cel puţin 15-20% mai ieftin decât produsele similare de pe piaţa internaţională.

Trenul de mare viteză este construit în premieră de o firmă din Craiova şi va fi pus pe şine în această toamnă. „Este vorba despre o ramă electrică formată din patru vagoane, având peste 150 de locuri, un tren rapid şi modern, dotat cu echipamente de înaltă performanţă. Prototipul aflat acum pe linia de montaj este rezultatul a aproape doi ani de muncă. Pentru noi, ar fi o mare bucurie să vedem, într-o zi, acest tren născut la Craiova făcând legătura între marile oraşe ale regiunii Oltenia”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Trenul va avea caracteristicile necesare curselor Regio pentru distanţe medii. Denumită „Hyperion“, rama electrică autopropulsată fabricată la Craiova va fi compusă din două vagoane motoare şi două vagoane purtătoare şi va avea o capacitate de 150-188 de scaune, putând atinge viteza maximă de 160 km/h. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite