Peste 4000 de cereri depuse în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare în Dolj

Peste 4000 de cereri depuse în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare în Dolj

Peste 4000 de copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 a fost programată în intervalul 24 februarie - 14 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Dolj au fost înregistrate 4862 de cereri, iar 4808 elevi au fost înscrişi în prima etapă la clasa pregătitoare 2014-2015. La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova 48 de solicitări au rămas nesoluţionate, la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova,  două cereri sunt nerzolvate, iar la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“  sunt patru astfel de cazuri. Din cei 4808 elevi înscrişi în prima etapă la clasa pregătitoare peste 1000 vor învăţa în unităţi de învăţământ din afara circumscripţiei.
 
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie - 4 aprilie, iar la 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. În momentul de faţă la  Liceul Tehnologic Transporturi Auto mai sunt libere 55 de locuri, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ sunt 19 disponibile, la Şcoala Gimnazială „Ion Ţuculescu“ alte 12 locuri libere, la Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu“  au mai rămas 11 locuri, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ alte  cinci locuri au rămas neocupate, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ tot cinci locuri sunt neocupate. La Colegiul Naţional „Elena Cuza“ mai sunt disponibile zece locuri, iar la Colegiul Naţional „Carol I“- trei.
 
Calendarul înscrierilor
 
-18-20 martie - admiterea sau respingerea celor care au cerut înscrierea în altă şcoală decât cea la care erau arondaţi.
 
 -21 martie - repartizarea în şcolile de circumscrimpţie a celor care au vrut să-şi înscrie copiii la altă şcoală şi au menţiont în cerere posibilitatea revenirii la şcoala arondată
 
-21-22 martie - afişarea la şcoli şi pe site-urile inspectoratelor şcolare a elevilor înscrişi, precum şi locurile
libere. 
 
La Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova, Liceul „Tudor Arghezi“, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“, toate locurile au fost ocupate. 
 
 
citeste totul despre: