Oltenii din comuna în care s-au ascuns femeile fugite din Singapore: „Fata nu se poate adapta la noi. Aici e de muncă, de săpat, de gătit, de dat la animale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două femei au fugit din Singapore
Cele două femei au fugit din Singapore

Yap Lay Leng (25 de ani) şi mama ei, Foi Ly Kheng (61 de ani), au fost căutate timp de 10 zile în toată lumea, după ce familia din Singapore le-a dat dispărute. Cele două femei au fost găsite în comuna Vultureşti, din Olt.

Două femei, mamă şi fiică, au plecat de acasă din Singapore în urmă cu 10 zile fără să spună nimănui nici măcar un cuvânt. Au luat cu ele suma de 40.000 de dolari, iar tatăl lui Yap Lay Leng a fost cel care a anunţat Poliţia, de teamă ca acestea să nu cadă pe mâna unor traficanţi de persoane. Mama şi fiica au fost găsite pe data de 2 februarie în România, în judeţul Olt, la un tânăr de 17 ani pe care fata l-a cunoscut în urmă cu doi ani pe internet.

„Au venit la noi în Vântureşti în urmă cu zece zile. Băiatul meu a cunoscut fata pe internet şi au stabilit să se întâlnească. A mers şi le-a luat de la Bucureşti, iar de atunci stau la noi. Au viză pe trei luni şi nu sunt probleme din acest punct de vedere. Nu ştiu ce vor face copiii de acum înainte. Ei se iubesc şi asta contează cel mai mult“, a povestit Marian Donea, tatăl lui Alexandru Donea.

Desenele manga i-au apropiat

Yap Lay Leng, în vârstă de 25 de ani, din Singapore, l-a cunoscut în urmă cu doi ani pe Alexandru Donea, din Vultureşti, Olt, pe internet. „Amândoi avem o pasiune pentru desenele manga, iar acum am luat decizia să ne cunoaştem mai bine. Viaţa în România este frumoasă şi sunt foarte fericită aici“, a povestit tânăra.   

Mama şi fiica au plecat de acasă fără să spună nimănui şi asta din cauză că rudele nu au fost de acord cu acest lucru. „Ne-am cunoscut pe internet pe Facebook, iar de la un timp am început să vorbim amândoi şi aşa am ajuns foarte apropiaţi unul de celălalt. Nu ştiam că vrea să vină în România, am aflat acum o lună şi jumătate că îşi doreşte acest lucru. Noi am planificat acest lucru în secret, deoarece tatăl ei nu a vrut să o lase să vină. Mama ei nu a vrut să o lase să plece singură, iar astfel au venit amândouă. Ea nu a vrut să anunţe pe nimeni că este aici, în România, pentru că îşi dorea să plece departe de toate problemele pe care le avea. Să sperăm că peste un an sau doi ne putem căsători. Peste un an vrem să ne mutăm şi ne-am gândit undeva în America“, a povestit Alexandru Donea (foto jos).    

singapore

„Dorm toţi trei într-un pat“

Oamenii din comuna Vântureşti din Olt spun că nu ştiau că la ei în localitate sunt două femei din Singapore. „Abia acum am aflat şi noi toată povestea de dragoste dintre Alex şi această fată. Am văzut că se potrivesc, însă eu nu prea cred că ea se poate obişnui cu aceste condiţii de la ţară. Familia lui Alex este mai înstărită, dar la ţară este de muncă. Cum a ajuns ea din Singapore la noi aici, în Vântureşti? A fugit de acolo? Eu chiar nu înţeleg toată această poveste“, a declarat Mariana Cârciumaru, o localnică din comuna Vultureşti.

Familia lui Alex a declarat că le-a primit cu braţele deschise pe cele două, însă este puţin dificil, că nu ştiu limba engleză. „În fiecare dimineaţă eu le-am dus cafeluţa la pat. Dăm din cap când ne vedem. Şi mama, şi fiica, sunt foarte educate şi nu ne-au deranjat deloc. Vreau ca nepotul meu să se căsătorească cu această fată. Se vede că se iubesc şi nu cred că este interzis acest lucru. Dorm toţi trei în pat, mama, fiica şi Alex“, a povestit bunica băiatului (foto jos, dreapta).

singapore

Yap Lay Leng şi mama ei, Foi Ly Kheng, au documente legale pentru sosire şi şedere în România, respective paşaport şi viză. Edilul comunei Vultureşti a precizat că şi-ar dori ca cele două femei să rămână în zonă pentru că au ce să vadă. „Noi suntem într-o zonă de deal, suntem aproape de Vâlcea, iar acolo este o zonă turistică. Clar au ce să vadă la noi în ţară. În comună sunt condiţii, aşa că nu văd de ce ar trebui să plece. Eu nu ştiam că sunt cazate la familia respectivă“, a precizat Gheorghe Treanţă, primarul comunei Vultureşti (foto jos).

singapore

Unii localnici nu sunt de acord cu relaţia dintre fata de 25 de ani şi băiatul de 17 ani.

image

„Este frumoasă, dar nu este pentru Alex. Nu se poate acomoda ea în România. Aici este de muncă, trebuie să sapi, să hrăneşti animalele, să faci mâncare, curăţenie, iar eu nu o văd pe fata asta făcând aşa ceva. Ba mai mult, băiatul are 17 ani şi nu este de însurat la vârsta asta. Trebuie să îşi facă un rost în viaţă, iar după aceea să se gândească la însurătoare“, a spus Ioana Rotaru (foto sus), o altă localnică din Vultureşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite