FOTO Omagiu pentru  Costică Ştefănescu, fostul căpitan al Craiovei Maxima. Ilie Balaci: „Nu cred că s-a sinucis. Poate că a fost otrăvit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Craiovei Maxima s-a aruncat în urmă cu un an de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea. Costică Ştefănescu suferea de cancer.

O delgaţie a Universităţii Craiova  a depus astăzi coroane de flori şi a aprins lumânări la mormîntul fostului căpitan al Craiovei Maxima. Costică Ştefănescu s-a sinucis în urmă cu an la Spitalul Militari din Bucureşti. „Este o pierdere mare pentru noi, făcea parte din clubul nostru, al Craiovei Maxima. Era nevoie în acest moment de Costică Ştefănescu la Universitatea Craiova. Cunoscîndu-l foarte bine şi evoluînd timp de 8 ani împreună pot să vă spun că modul lui de a vedea lucrurile erau simple şi eficiente. Modul lui de a gândi era pentru construcţie şi eficienţă, pentru valoare”, a declarat Nicolae Tilihoi.

Ilie Balaci nu crede că fostul mare fotbalist s-a sinucis. „Nu cred că Ştefănescu s-a sinucis! Ceva s-a întâmplat, ceva l-a determinat să ajungă cum a ajuns! Poate că a fost otrăvit, poate că plantele care îi erau date sub formă de ceaiuri nu i-au priit. Mi-e greu să cred că a avut atâta sânge în el, încât să se uite în jos şi să se arunce”, a spus Balaci la postul de radio Sport Total FM.

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "Ministrul Apărării", s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.

A debutat în prima divizie la Steaua în 1969, iar apoi s-a transferat la Universitatea Craiova. Pentru gruparea din Bănie a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul echipei, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.

A evoluat în prima divizie de 490 de ori. A deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu. Costică Ştefănescu  a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).

În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov, Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.

Costică Ştefănescu a lăsat în urmă o avere de 4.500.000 de euro.  Fotbalistul a investit împreună cu soţia sa suma de 1.800.000 de euro în două hoteluri situate în staţiunea Eforie Nord.

Unul dintre hoteluri se numeşte Maryland, iar celălalt, care e mai mult o vilă, e Evelyne. Costică Ştefănescu a mai cumpărat şi un imobil la Miami în valoare de 300.000 de euro. Apartamentul se află în aceaşi zonă cu cel al lui Cristi Borcea.

Costică Ştefănescu a făcut cei mai mulţi bani în străinătate. A antrenat la Al Shoala (Qatar), Al Jaish şi Al Wahda (Siria), Najran SC (Arabia Saudită), Al Tadamon (Kuweit) şi Al Jamal (Qatar). Fotbalistul a încasat în total suma de aproximativ 2.000.000 de euro.

Căpitanul Craiovei Maxima are doi copii din prima căsatorie. 

Mai citeşte şi:

FOTO Sinuciderea lui Costică Ştefănescu, între goana după audienţă şi tragedia fără glorie a dispariţiei unei legende

FOTO Costică Ştefănescu, fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, s-a sinucis la Spitalul Militar din Bucureşti

S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu

Fratele lui Costică Ştefănescu face lumină: „S-a sinucis! Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne-a rugat să-l iertăm“

  

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite