Semnarea contractului la autostrada fără bani de la stat, amânată până în luna mai. Craiova va fi legată direct de Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului, a declarat că Dan Şova a asigurat-o că în luna mai va fi semnat contractul pentru Autostrada Craiova-Piteşti.

Tronsonul de 120 de kilometri va costa 1,5 miliarde de euro şi va fi printre primele construite fară bani de la stat, doar cu fonduri private. Constructorul îşi va recupera investiţia din taxa de intrare pe şoseaua de mare viteză.Contractul de concesiune vizează proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres sau autostrăzii Craiova- Piteşti, cu o lungime de 121,18 kilometri, care va traversa judeţele Argeş, Dolj şi Olt. „Proiectul pentru autostradă trebuia semnat în luna martie dar termenul a fost prelungit pentru luna mai pentru că FNI a impus să se termine întâi toate procedurile pentru Comarnic – Braşov şi apoi să se poată semna Craiova – Piteşti. Am primit asigurări de la domnul Şova că în mai se semnează“, , a  declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Legătura dintre Craiova şi Piteşti va fi mai rapida, mai exact în cel mult o ora ş jumatate, un TIR încărcat cu marfa ar putea ajunge la Piteşti, iar de aici va avea direct legătura spre Portul Constanţa.

Proiectul se va întinde pe o perioadă de doi ani. Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port al României. 

Mai citeşte şi:

Autostrada Craiova-Piteşti va fi gata până în anul 2016

Şova invită constructorii chinezi la proiecte de infrastructură în concesiune. Chinezii, interesaţi de Autostrada Transilvania şi Craiova-Piteşti

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite