Captură ca-n filme lângă o biserică din Dolj. Un preot de la ţară a prins înaintea Poliţiei hoţul de cabluri telefonice

Captură ca-n filme lângă o biserică din Dolj. Un preot de la ţară a prins înaintea Poliţiei hoţul de cabluri telefonice

Preotul Constantin Popescu ne arată unde a stat pitit, când l-a pândit pe hoţ.

Un preot din judeţul Dolj povesteşte cum a prins hoţul care a furat cablurile telefonice de lângă biserică, după care l-a predat Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul din localitatea doljeană Boureni, Constantin Popescu, povesteşte că a prins un hoţ de cabluri telefonice, pe care l-a pândit timp de o săptămână. "M-am dus în fiecare noapte după gardul bisericii şi l-am pândit, pentru că a săpat şanţ ca să scoată cabluri exact de lângă gardul bisericii. Dacă mai săpa mult, cădea gardul. Mi-am luat inima în dinţi şi am stat noapte de noapte ascuns printre buruieni, ca să aud când vine", spune parohul. Preotul Popescu recunoaşte că a trăit o experienţă ca-n filme, "pentru că de fiecare dată când eu părăseam locul de pândă, spre dimineaţa, cel care lua cabluri venea şi săpa iar. Azi aşa, mâine aşa, până luni noaptea, când nu mi-a mai scăpat", a mai zis părintele.

Aici a stat preotul ascuns noaptea, ca să prindă hoţul!


Parohul spune că joi a luat drumul bisericii la ora 22.00, hotărât să facă de pază până o crăpa de ziuă. Numai că, spre ora 01.00 dimineaţa, hoţul şi-a făcut apariţia. "Cum stăteam eu pitit printre ierburi, am auzit scârţâind poarta din spatele bisericii, care era închisă cu lacătul. Mi-am dat seama că cineva a spart lacătul, de a intrat. Eu m-am ghemuit mai mult printre buruieni, ca să nu mă simtă. Am apucat totuşi să-i văd faţa, atunci când s-a apropiat de gardul unde era săpat pentru cabluri. Nu-l cunoşteam, mi-am dat seama că nu e din sat, enoriaş de-al meu", mărturiseşte părintele. Constantin Popescu spune că, după câteva minute de stat în umbra gardului, la câţiva paşi de hoţul care săpa după cablurile telefonice, s-a furişat în afara porţii, exact pe uşa pe care infractorul o spărsese.

Aşa arată şanţul pe care infractorul l-a săpat lângă poarta bisericii, ca să scoată cabluri telefonice!


Doljeanul spune că a alergat spre casă, a luat telefonul, a apelat 112, după care s-a întors la locul de pândă. "Am aşteptat să vină şi cineva de la Poliţie. Când, pe la ora 1.00, am auzit două maşini de poliţie că opresc în faţa bisericii, mi-am dat seama că pentru infracţiunea asta sunt. Atunci am pornit tiptil-tiptil în genunchi spre acest om şi l-am apucat repede cu mâinile. Am strigat: «Stai, nu mişca!». El atunci a zis: «Gata, mă predau, nu mă mişc!» ", adaugă preotul.

Părintele spune că a făcut de pază la biserică timp de o săptămână.


Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj au anunţat că infractorul se numeşte Ion Robert, are 35 de ani şi este din Urzicuţa. "Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să sustragă cabluri telefonice. În urma cercetărilor, s-a constatat că este şi autorul furturilor din ultimele zile de cabluri telefonice. Bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de tentativă la furt calificat şi furt calificat" , a declarat agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.


Preotul din Boureni spune că nu este primul furt din localitate. "Au mai fost luate gardurile de la cimitir, stâlpii, a fost profanat şi un mormânt. De aceea am şi stat la pândă, că nu mai aveam soluţie", a încheiat parohul.

citeste totul despre: