VIDEO Arhiepiscopul Teodosie, la un pas să lovească o lebădă cu crucea. Ierarhul a ratat milimetric pasărea care plutea în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slujba de Bobotează a fost afectată de Codul Roşu care ţine Dobrogea sinistrată. Jandarmeria Constanţa a interzis înotătorilor să se arunce în apa Mării Negre, pentru a prinde crucile aruncate de Arhiepiscopul Tomisului. Luată de vântul care sufla cu 90 de kilometri la oră, ultima cruce a ratat milimetric o lebădă care se adăpostise cu stolul ei în Portul Tomis.

Slujba de Bobotează s-a ţinut la Constanţa vineri, 6 ianuarie, în ciuda vremii extrem de nefavorabile. Programul a suferit modificări, pentru a evita incidentele. Sfinţirea apei de Bobotează a fost făcută în faţa Catedralei arhiepiscopale Sfinţii Petru şi Pavel, iar procesiunea până în Portul Tomis a fost anulată.

La ora 13.00, arhiepiscopul Teodosie a mers în Portul Tomis pentru a arunca, conform tradiţiei, cele trei cruci în apa mării.

Codul Roşu a impus organizatorilor măsuri sporite de precauţie. ÎPS Teodosie nu a mai ieşit pe apă cu ambarcaţiunea, iar înotătorii nu au mai fost lăsaţi de jandarmi să se arunce în valuri, după cruci. Ţinut de un preot, arhiepiscopul a aruncat cele trei cruci în apă, în micul golf din Portul Tomis, unde se adăpostise un stol de lebede.

Vântul puternic a luat cea de-a treia cruce şi i-a imprimat o traiectorie neaşteptată purtând-o pe deasupra capetelor celor din asistenţă. Crucea a căzut în apă, zburătăcind o lebădă atinsă la coadă. Unui spectator mai temerar i s-a permis să sară în apă, la mal, pentru a recupera o cruce adusă de vânt înapoi.  

Pe aceeaşi temă: 

Cod Roşu în tot sud-estul ţării. Sticluţele de agheasmă pregătite pentru Boboteaza din Portul Tomis au îngheţat. Autobuzele circulă gratuit

Armenii serbează Crăciunul odată cu Boboteaza, conform primului calendar creştin. Cum sună colindul Avedis, care dă vestea naşterii Mântuitorului

Tradiţii de Bobotează, ziua când se sfinţesc apele şi nu se spală rufe. Cum atragi norocul şi alungi farmecele

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite