Spectacole de teatru şi balet la Constanţa. Personalitatea Mariei Tănase, evocată pe scena Teatrului de Stat

Spectacole de teatru şi balet la Constanţa. Personalitatea Mariei Tănase, evocată pe scena Teatrului de Stat

Spectacol de balet FOTO Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski

Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski vă aşteaptă în acest weekend cu două spectacole de excepţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul intitulat „Maria Tănase” revine pe scena Teatrului de Stat Constanţa sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19.00. Spectacolul de teatru - dans a fost conceput de coregraful Călin Hanţiu pentru a evoca personalitatea legendarei cântăreţe a românilor.
 
Călin Hanţiu, care semnează regia şi coregrafia, aduce în scenă momentele cele mai importante din biografia Mariei Tănase, începând cu debutul ei la Teatrul Cărăbuş  şi continuând cu povestea de iubire cu sculptorul Constantin Brâncuşi sau prezenţa cântăreţei la Expoziţia Universală de la New York.
 
Personajul central este interpretat de Florina Stănculeţ, iar din distribuţie mai fac parte Cosmin Mihale, Georgiana Mazilescu, Liliana Bărăscu, Ionuţ Alexandru, Alexandru Iacov, Georgiana Rusu, Cristian Osoloş, Adelina Popa, Arina Cojocaru, Cristian Savin, Diana Vieriu. 
Scenografia a fost realizată de Ovidiu Pascal, de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, iar ilustraţia muzicală este un colaj din cântecele originale ale Mariei Tănase. 
 
Duminică, 23 aprilie, de la ora 19.00, pe scenă vor urca cele şase actriţe protagoniste ale spectacolului „Jurnal de Romania. Constanţa”, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeţ, Laura Iordan Adrian, Alina Manţu sunt cele şase voci ale spectacolului care vorbeşte despre oraşul nostru, despre oamenii săi şi despre dramele sale cotidiene. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitraşcu.
 
Sâmbătă, 22 aprilie, Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski vă invită să vizionaţi baletul „Don Quijote“, în coregrafia lui Mihai Babuska, după M. Petipa. Scenografia spectacolului este semnată de Adriana Urmuzescu.
 
Solişti sunt Nozomi Miura, Shigeyuki Kondo, Bogdan Birsanescu, Mayu Takahashi, Keito Shimomura, Ştefan Răuţ, Gelu Râpa, Mihai Pâslaru şi Andreea Rusu.
 
Preţul unui bilet este de 8 lei pentru copii si elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi, 15 lei pentru pensionari si studenti pe baza talonului de pensie si a carnetului de student vizat la zi; 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în sală.
 
citeste totul despre: