Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul de Constanţa a declarat vineri, 12 aprilie, la conferinţa de presă susţinută la cabinetul său parlamentar, că va iniţia un proiect de lege pentru recunoaşterea parteneriatelor civile, atât heterosexuale, cât şi homosexuale.

Remus Cernea va propune ca acele cupluri care nu vor să se căsătorească, dar au o relaţie stabilă, să fie recunoscute cu drepturi egale unei familii.

Practic, partenerii civili vor putea să-şi lase moşteniri unul altuia fără a mai fi atacate în instanţă de familiile lor şi vor putea să ceară împreună credite bancare.

„Eu sunt împotriva discriminării. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel, pentru niciun motiv - pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale.

În Europa, foarte multe ţări acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex, pe model francez.

Voi propune adoptarea modelului francez atât pentru cuplurile heterosexuale, cât şi homosexuale.

Până la sfârşitul sesiunii parlamentare voi înainta şi acest proiect de lege“, a precizat Cernea, răspunzând întrebării reporterului „Adevărul“.

Parlamentar USL de Constanţa şi lider al Partidului Verde, Remus Cernea beneficiază şi de susţinerea comunităţii homosexuale, care doreşte recunoaşterea publică.

Ştirea a provocat o reacţie neaşteptat de dură din sânul comunităţii gay. Vedeta TV Mircea Solcanu, care şi-a declarat public orientarea sexuală, consideră că iniţiativa lui Cernea face mai mult rău homosexualilor.

Vă mai recomandăm

Reacţie dură din comunitatea gay. Mircea Solcanu îl critică pe Remus Cernea: „Îndepărtează homosexualii de pactul civil“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite