Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

El se îndrepta spre şedinţa de consiliu local în staţiunea Mamaia, când Jaguarul său a fost tamponat de escortă. Primarul Constanţei se afla în probe cu autoturismul de lux al cărui preţ este evaluat la 100.000 de euro. Edilul trecea cu Jaguarul printr-o intersecţie când din spate a fost lovit de maşina condusă de una din gărzile sale de corp.  

Constanţa: O nouă probă de Bac

Constanţa: O nouă probă de Bac

Astăzi, peste 8.000 de absolvenţi din judeţul Constanţa au dat bacalaureatul la proba obligatorie a profilului. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, 341 de candidaţi au dat examen scris la Matematică, Istorie sau Geografie.

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Alţi doi elevi au fost eliminaţi astăzi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348- Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza. Este pentru a doua oară când preşedintele comisiei, profesorul Cristian Iosifescu, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, i-a surprins pe absolvenţii claselor a XII-a cu copiuţe.

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Îşi practică meseria de 50 de ani. Tocilăria nu prea mai are căutare, dar bătrânul trebuie să-şi câştige cumva existenţa. Pe ceasornicari şi ceaprazari îi întâlnim tot mai rar. La fel şi pe tocilari. Nu, nu e vorba despre elevii care stau cu burta pe carte toată ziua, ci de meşterii care se ocupă cu ascuţirea obiectelor de tăiat. Sunt din ce în ce mai puţini.

Constanţa: Autobuze etajate pe întreg litoralul

Constanţa: Autobuze etajate pe întreg litoralul

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa va  repune în circulaţie începând de mâine, 1 iulie, traseul autobuzelor etajate prin staţiunile de pe litoral. Plecarea autobuzelor se va face din Gara Constanţa, zilnic între orele 11.00 şi 13.45 pe traseul Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costineşti, Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, Mangalia. Plecarea din Mangalia spre Constanţa se va face la orele 13.30 şi 15.15.

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Militarii americani care au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu reprezintă un detașament precursor dintr-un total de aproximativ 2.100 de soldaţi, inclusiv români care vor participa în perioada august-octombrie la un exerciţiu bilateral unde pentru antrenamente vor fi aduse şi transportoare blindate.

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Cea mai mare unitate spitalicească din Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a ajuns în vizorul Ministerului Sănătăţii. Instituţia este verificată până la data de 10 iulie de o comisie mixtă din cadrul ministerului din cauza datoriilor acumulate la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

Constanta: Vlad Gheorghe este profesorul conducătorilor auto

Constanta: Vlad Gheorghe este profesorul conducătorilor  auto

Printre sutele de şoferi care au deprins tainele condusului cu el s-au aflat şi fetele de la Candy, dar şi o profesoară de limba română care avea 67 de ani. De fiecare dată are un sentiment de mândrie când îşi vede foştii elevi conducând prin oraş şi se mândreşte cu ei. Mai are şi o altă calitate: nu a uitat faţa niciunuia dintre ei.

„Suntem victime ale unor atacuri nedrepte ale propagandei securistoide. Mişcări de tip stalinist menite să ducă la o lovitură de stat şi la instaurarea unui nou guvern zero, guvern tehnocrat menit să taie pensiile şi salariile românilor. Sabotarea României şi încercări disperate de a opri implementarea planului de guvernare, plan de guvernare care a adus bani în buzunarele românilor“.

acum 3 zile · comentarii (93)

În racord perfect cu nominalizările - inclusiv pentru „Un Certain Regard“ (un bun prieten german, Knut, mare cronicar radio, mă întreba ce s-a întâmplat cu România că n-a fost selecţionat niciun lungmetraj, iar răspunsul a fost limpede: în afară de „Touch me not“, nimic nu se califica în privinţa subiectului ales!) - au fost şi câştigătorii, dar am apreciat că alegerile au presupus şi filme de calitate, cu mesaj, şi nu doar ciudăţenii.

acum 3 zile · comentarii (0)

Iată o formulă pe deplin funcţională privind construcţia unei stagiuni de concerte, o formulă care dă roade. Pentru publicul bucureştean, pentru abonaţii Filarmonicii, pentru majoritatea membrilor ansamblului, constituie un real beneficiu faptul că anume şefi de orchestră invitaţi îşi iau răspunderea specială a se ocupa de starea de bine a primului colectiv simfonic al ţării.

acum 3 zile · comentarii (0)

Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

acum 3 zile · comentarii (8)

Lucrurile încep să se precipite, conflictul israelo-palestinian internaţionalizându-se rapid, mulţi dintre actorii puternici şi influenţi de pe scena politică mondială (sau unii care aspiră la acest statut) folosind din plin prilejul pentru a-şi regla dispute mai vechi privind teritoriile, spaţiile sau sursele de influenţă regională sau globală.

acum 3 zile · comentarii (85)

Se discută încă aprins despre rolul şi puterea preşedintelui în actuala criză politică şi economică. Inclusiv specialiştii îşi exprimă opinii pe acest subiect. Să reanalizăm posibilităţile pe care Constituţia le dă preşedintelui pentru a interveni în viaţa politică şi economică a României. De la început trebuie menţionat că într-o democraţie majoritatea parlamentară decide guverne,  politici, legi.

acum 3 zile · comentarii (46)

Sub privirile unei săli Behague prea pline ochi de miniştri, foşti diplomaţi, funcţionari ai Ministerului francez de Externe, ambasadori, dar şi de ochii românilor din diaspora, ai francezilor care au fost cândva trimişi ai statului francez în România, fotografiile de pe ecranul de proiecţie se derulează într-un ansamblu aproape supranatural:

acum 4 zile · comentarii (16)

În data de 15 mai 2018 a avut loc în Senat, dezbaterea amendamentelor pe legea gazelor, ocazie cu care s-a propus eliminarea Ministerului Energiei ca instituţie care exercita calitatea de concedent pentru serviciul public de distribuţie a gazelor naturale şi numirea în calitate de autoritate concedentă a autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ teritoriale, asocieri ale acestora sau a Consiliului Judeţean.

acum 2 zile · comentarii (1)

Un sistem politic în care adversarii se pot suspenda şi aresta unii pe alţii, unde ameninţarea cu suspendările şi cu puşcăria a devenit cotidiană, nu mai e o democraţie. Soluţia e exact ce lipseşte acum: mai mult dialog şi cooperare, nu mai multe ameninţări şi plîngeri şi insulte cu penali şi trădători. Sunteţi iresposabili de tot?

acum 2 zile · comentarii (1)

Băi, nesimţiţilor, care nu aţi fost măcar o zi în viaţa voastră moldoveni, puneti mâna şi faceţi autostrada aia odată! Băi, nu uitaţi că habar nu avea România ce e aia diaspora când noi umblam cu bocceaua în spinare prin toată ţara. Asta, deşi ne-aţi gâtuit cu podul de la Mărăcineni. O sa vă stea în gât podul ăla, la toţi. Băi, nesimţiţilor, puneţi mâna şi faceţi autostrada până la Iaşi!

Ion Ceban şi Andrei Năstase sunt cei doi candidaţi care pornesc în bătălia pentru Chişinău în turul II. Aparent cu şanse egale, Ion Ceban este cu puţin în faţă datorită faptului că Andrei Năstase s-ar putea să nu urnească integral electoratul unionist.

Postari Recente