Constanţa: Directorul Spitalului de Urgenţă Constanţa şi-a dat demisia

Constanţa: Directorul Spitalului de Urgenţă Constanţa şi-a dat demisia

Deşi se afla la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de câteva luni, directorul acestuia,  dr. Ion Niculescu şi-a depus în cursul zilei de astăzi demisia la Ministerul Sănătăţii. Acesta a declarat că părăseşte instituţia din motive personale şi nu a comentat în niciun fel decizia luată. Până va intra în posesia ordinului de încetare a activităţii  medicul îşi va desfăşura activitate

Constanţa: „Informează-te înainte de a intra la apă!“

Constanţa: „Informează-te înainte de a intra la apă!“

Organizaţia ecologistă Mare Nostrum, reprezentanţii Petrom, ai Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa şi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină Grigore Antipa, din Constanţa, se întâlnesc joi pentru a discuta despre importanţa monitorizării calităţii apei de îmbăiere.

Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

În aceste zile, la Tenis Club Idu din Mamaia are loc competiţia Junior Cup Mamaia. Întrecerea se  adresează jucătorilor care au mai puţin de 16 ani. La concurs participă sportivi din România, Austria, Elveţia, Slovenia, Slovacia, Germania, Italia, Portugalia, Israel, Cipru, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Cea mai mare unitate spitalicească din Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a ajuns în vizorul Ministerului Sănătăţii. Instituţia este verificată până la data de 10 iulie de o comisie mixtă din cadrul ministerului din cauza datoriilor acumulate la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

El se îndrepta spre şedinţa de consiliu local în staţiunea Mamaia, când Jaguarul său a fost tamponat de escortă. Primarul Constanţei se afla în probe cu autoturismul de lux al cărui preţ este evaluat la 100.000 de euro. Edilul trecea cu Jaguarul printr-o intersecţie când din spate a fost lovit de maşina condusă de una din gărzile sale de corp.  

Constanţa: O nouă probă de Bac

Constanţa: O nouă probă de Bac

Astăzi, peste 8.000 de absolvenţi din judeţul Constanţa au dat bacalaureatul la proba obligatorie a profilului. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, 341 de candidaţi au dat examen scris la Matematică, Istorie sau Geografie.

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Alţi doi elevi au fost eliminaţi astăzi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348- Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza. Este pentru a doua oară când preşedintele comisiei, profesorul Cristian Iosifescu, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, i-a surprins pe absolvenţii claselor a XII-a cu copiuţe.

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Îşi practică meseria de 50 de ani. Tocilăria nu prea mai are căutare, dar bătrânul trebuie să-şi câştige cumva existenţa. Pe ceasornicari şi ceaprazari îi întâlnim tot mai rar. La fel şi pe tocilari. Nu, nu e vorba despre elevii care stau cu burta pe carte toată ziua, ci de meşterii care se ocupă cu ascuţirea obiectelor de tăiat. Sunt din ce în ce mai puţini.

N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile. Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori.

acum 3 zile · comentarii (0)

Mulţi ne-am întrebat care să fie câştigul PSD din recentul circ mediatic avându-l în rol principal pe ministrul Toader. Niciun câştig. Iar au calculat greşit. Doar un circ greţos, în care s-au făcut de râs, iremediabil. În frunte cu ministrul Tudorel Toader. Despre care credeam că este o autoritate în domeniu, un om onest, care-şi cunoaşte interesul pe termen lung. Dar nu este aşa.

Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

acum 3 zile · comentarii (9)

Miercuri, atunci când am scris comentariul intitulat “În aşteptarea concluziilor domnului Tudorel Toader”, publicat joi atât pe site-ul “contributors.ro” cât şi pe blogurile “adevărul.ro”, încă mai nutream o brumă de speranţă în privinţa bunei-credinţe, a demnităţii şi a atât de lăudatului profesionalism al profesorului universitar şi rectorului suspendat al Universităţii ieşene.

Reprezentanţii BERD şi ai Transgaz au semnat un contract de finanţare vineri după-amiază în valoare de 278 de milioane de lei, aproximativ 60 de milioane de euro. Banii sunt destinaţi finanţării secţiunii româneşti a gazoductului BRUA, unul dintre cele trei mari proiecte energetice în care este implicat operatorul român de gaze naturale.

acum 2 zile · comentarii (5)

În fiecare zi, multe posturi de radio şi de televiziune obişnuiesc să prezinte publicului un aşa-numit ”calendar al zilei”, în care sunt amintite evenimente de impact sau zile în care s-a născut, ori a murit vreo personalitate. Mărturisesc faptul că, de mai mulţi ani, am observat că multe evenimente, fericite sau tragice nu sunt amintite, fie din ignoranţă, fie cu rea intenţie, fie pur şi simplu din neştiinţă.

acum 2 zile · comentarii (3)

Prea mici pentru a avea aspiraţii europene! Cam aşa suntem în acest moment văzuţi la Bruxelles, dar, ce e mai grav, aşa ne vedem şi noi. Preocupaţi cu războaie fratricide, uităm că rolul nostru ca ţară în conglomeratul european ar trebui să fie cel puţin la dimensiunea statală. Am urmărit în ultimele luni  involuţia (de fapt absenţa) noastră dintr-o decizie definitorie pentru viitorul configuraţiei europene...

acum 2 zile · comentarii (10)

Ministrul Justiţiei şi-a pus mânecuţele de contabil şi a început să îi numere steagurile şefei de la DNA. Unul la CSM, unul la CCR, unul la BBC şi încă unul la Euronews. Tefeliştii din sală murmură nervos. „Shhhh“, se aude din fundul sălii din Kiseleff. „Lăsaţi-l să termine ca să nu o ia de la capăt”. Încă unul la Inspecţia Judiciară, pauză de hidratare, încă unul la CSM, unul la CCR şi tot aşa.

acum 2 zile · comentarii (22)

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după celebrul proces numit Brexit, este privită strict ca o înfrângere a statului care părăseşte Uniunea. Ba mai mult, tipul de negociere actual în zodiac Barnier vizează o pedepsire a celui care pleacă, pentru ca Brexitul să coste, să doară şi să nu creeze un efect de domino sau o atracţie a altor state pentru un asemenea proces.

acum 2 zile · comentarii (25)

Prestaţia de aseară a ministrului Toader mi-a amintit de comisarii stalinişti care executau oamenii după rechizitorii sumare şi mincinoase. Dublat de un politruc obedient care pupă ghiulul jupânului de partid, pentru cine ştie ce avantaje iluzorii. Nicăieri în raportul prezentat referitor la Koveşi nu s-a văzut profesionistul, specialistul în drept.

acum 2 zile · comentarii (23)

Situaţia geopolitică şi geostrategică din proximitatea frontierelor României este complexă, complicată şi incertă. Nici situaţia internă nu este strălucită. Noi, românii, suntem dezbinaţi, umiliţi, deposedaţi de avuţia naţională, minţiţi, manipulaţi, alungaţi din ţară! Acesta este cel mai mare pericol, generat şi întreţinut conştient sau inconştient, dar direct, permanent şi nonşalant de clasa politică românească, de conducerea României.

acum 3 zile · comentarii (6)

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Koveşi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 3 zile · comentarii (18)

N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

acum 3 zile · comentarii (0)

V-aţi aştepta să spun că vreo instituţie - Guvern, BNR, CNSM s.a. sau vreun demnitar. Nu, politicile economice din România sunt conduse de un indicator. Se numeşte PIB potential şi dacă îmi permiteţi o analogie - forţată sau nu - este cea legată de evoluţia temperaturii corpului uman.

acum 3 zile · comentarii (9)
Postari Recente