Constanta: Cititorii noştri au soluţii pentru scoaterea maşinilor de pe plajă VIDEO + GALERIE FOTO

Constanta: Cititorii noştri au soluţii pentru scoaterea maşinilor de pe plajă VIDEO + GALERIE FOTO

Constănţenii şi turiştii şi-au exprimat opinia cu privire la autoturismele care invadează plajele. Cei mai mulţi sunt de părere că amenzile ar trebui să fie mai mari. De asemenea, foarte multe persoane consideră că trebuie montate cât mai multe indicatoare de avertizare. Sesizările şi comentariile voastre făcute pe adresa de Internet constanta.adevarul.ro şi pe e-mailul constanta@adevarul.ro vor ajunge pe masa autorităţilor.

Constanta: Ananie Gagniuc cultivă umorul în plantaţia râsului

Constanta: Ananie Gagniuc cultivă umorul în plantaţia râsului

Scrie satiră şi umor pentru că oamenilor le stă bine când sunt veseli. Este un mucalit incurabil poate şi pentru că, la naştere, înaintea primului scâncet, a râs. Gagu, cum îl ştiu cei mai mulţi, are peste 4.000 de articole în presa locală şi naţională, a publicat zece cărţi şi a scris pentru repertoriul teatrelor de revistă din ţară.

Constanta: Liber la pescuit în toate apele de stat

Constanta: Liber la pescuit în toate apele de stat

Perioada de prohibiţie s-a încheiat astfel că acesta este primul weekend în care împătimiţii şi-au luat rucsacul în spate şi undiţele în mână şi au plecat pe malul bălţilor sau al râurilor. Atenţie însă, pentru a nu avea probleme cu legea aveţi nevoie de un permis de pescuit eliberat de Agenţia de Pescuit şi Acvacultură şi un permis eliberat de Poliţia de Frontieră dacă pescuiţi la Dunăre sau pe râul Prut.

Câtă vreme Parlamentul, la iniţiativa senatorului Şerban Nicolae, se ocupă de fenomenologia sexului anal, era practic inevitabil ca cele mai interesante dezbateri privind Legile Justiţiei să se poarte în afara Parlamentului, mai exact în spaţiul public. Să lăsăm aşadar Parlamentul în impotenţa sa şi să vorbim despre un subiect crucial: independenţa procurorilor.

acum 2 zile · comentarii (108)

Zilele acestea Franţa şi-a plâns, republican şi popular, doi oameni, două personalităţi şi până la urmă două simboluri. Scriitorul Jean d’Ormesson şi rockerul Johnny Hallyday au murit la o zi diferenţă, amestecând halucinant elitele şi masele: academicianul literat a fost omagiat ca un erou al republicii la Invalides, starul trubadur a fost prohodit pe Champs-Élysées de sute de mii de fani. „Un récit national“.

acum 3 zile · comentarii (11)

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

acum 3 zile · comentarii (6)

Zilele acestea, când majoritatea parlamentară PSD-ALDE îndeplineşte, fără să crâcneacă, ordinele lui Dragnea-Trei Dosare şi Călin Popescu-Tăriceanu, încalcă orice urmă de conduită democratică şi dă lovitură după lovitură îndependenţei justiţiei pe care vrea să şi-o subordoneze readucând-o la stadiul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase, se face tot mai frecvent referire la tragicul caz al procurorului Cristian Panait.

acum 3 zile · comentarii (8)

În timp ce preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, precum şi vicepreşedintele aceluiaşi for legislativ, Iurie Leancă, se aflau peste Ocean, unde erau invitaţi să explice, la Atlantic Council, pe 7 decembrie, atât efectele de reformare a judeţelor dintre Prut şi Nistru, cât şi evaluarea situaţiei din bazinul Mării Negre, la Moscova tocmai Vladimir Plahotniuc era dat în urmărire internaţională, în aceeaşi zi. Simplă coincidenţă...

acum 3 zile · comentarii (31)

În contextul uriaşelor tensiuni de acum din Orientul Apropiat, preşedintele Erogan, aflat în vizită în Grecia, s-a întrebat din nou dacă nu ar fi cumva cazul să se înceapă o discuţie de fond asupra întregului conţinut al Tratatului de la Lausanne din 1923. Dat fiind faptul că vorbim despre tratatul care a desenat ceea ce sunt acum graniţele Turciei, sensul demersului pare limpede.

acum 3 zile · comentarii (48)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 20 ore · comentarii (7)

Prin intermediul programelor academice şi instituţiilor cu renume internaţional, Statele Unite oferă oportunităţi  de studiu extraordinare studenţilor,  viitorilor studenţi şi adulţilor care doresc să se perfecţioneze în domeniul lor.  Ai doar 5 paşi de parcurs pentru a urma un program de studii în SUA:

acum 2 zile · comentarii (2)
Postari Recente