Constanţa: Marinarii răpiţi au fost eliberaţi de somalezi

Constanţa: Marinarii răpiţi  au fost eliberaţi de somalezi

Autorităţile germane au confirmat ieri că nava Victoria, care avea 11 marinari români la bord, a fost eliberată de piraţi în apele Somaliei. Ambarcaţiunea sub pavilion Antigua şi Barbuda, aparţinând unui armator german, a fost capturată la 5 mai, în timp ce se îndrepta spre Portul Djeddah din Marea Roşie şi a fost eliberată după ce piraţii au primit 1,8 milioane de dolari răscumpărare.

Constanţa: Radu Mazăre şi fiul său, nazişti!

Constanţa: Radu Mazăre şi fiul său, nazişti!

Apariţia frapantă s-a produs aseară la parada de modă din Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia. „Mamaia Milano Night“ a prezentat costumaţii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.   Momentul-şoc al evenimentului asortat cu muzică, body-ballet contemporan şi street dance a fost defilarea pe scenă a lui Radu Mazăre şi a fiului său în hitlerişti.

Constanţa: Ploaie torenţială pe litoral

Constanţa: Ploaie torenţială pe litoral

Valul de caniculă de pe litoral a fost întrerupt de o ploaie torenţială. Ultimii turişti de weekend au fost alungaţi de pe plajă. Oamenii au fost nevoiţi să-şi strângă bagajele şi să plece, deşi unii îşi programaseră să părăsească litoralul abia după lăsarea întunericului, pentru a evita aglomeraţia.

Constanţa: Viorel Feraru - Omul care aduce spectacolul

Constanţa: Viorel Feraru - Omul care aduce spectacolul

Viorel Feraru l-am remarcat pe drumul de lângă Teatrul de Vară spre Satul de Vacanţă. Stătea pe o băncuţă şi zâmbea din spatele unor afişe cu vedete precum Mirabela Dauer, Romică Ţociu, Emil Palade sau Doru Octavian Dumitru. Încerca să îşi atragă clientela pentru spectacolul din acea seară. Vine de patru ani pe litoral, de când a rămas şomer, şi munceşte pentru a-şi întreţine familia.

Constanţa: Şezlongul, un moft pe vreme de criză

Constanţa: Şezlongul, un moft pe vreme de criză

Turiştii preferă să stea pe nisip, decât să îşi cheltuie banii puşi deoparte pentru vacanţă. Peste tot pot fi văzute şezlonguri goale, care ocupă porţiuni întregi de nisip şi oameni care se înghesuie pe cearşafuri şi prosoape, indiferent că este la ţărm, aproape de apă sau la margine, la umbra copacilor.

Constanţa: Drumul spre Vamă la 39 de grade Celsius

Constanţa: Drumul spre Vamă la 39 de grade Celsius

Căldură mare şi oameni puţini în personalul de Mangalia. În tren găseşti câţiva tineri care merg la mare, în rest oameni în vârstă, preocupaţi şi stresaţi de muncă, de problemele zilnice.  Să pleci vineri din Gara Constanţa, la ora 15.00, nu mai este un chin. Cel puţin din punct de vedere al călătorilor. Nu mai este înghesuială, nu te mai împiedici de rucsacuri cu corturi sau de picioare de om.

Constanţa: Cum să prevenim leşinul de la caniculă?

Constanţa: Cum să prevenim leşinul de la caniculă?

Pe timpul verii suntem predispuşi frecvent leşinului (lipotimiei). Însă, cu ajutorul sfaturilor medicului putem depăşi aceste zile caniculare fără a fi afectaţi. Comparativ cu anii trecuţi, oamenii ţin cont de recomandările medicilor. Într-un interval de 12 ore, Serviciul de Ambulanţă este solicitat doar de  4-5 ori, faţă de 20 cazuri înregistrate anul trecut  în acelaşi interval.

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

BRUA, TAP şi Nord Stream 2 sunt trei dintre cele mai importante proiecte energetice din Uniunea Europeană. Atunci când vor fi funcţionale, există mari şanse ca aceste gazoducte să schimbe polii de putere din blocul european. În următorii ani, ţara noastră ar trebui să betoneze legislaţia din domeniu care asigură un mediu transparent şi nediscriminatoriu de tranzacţionare al gazelor naturale.

acum 2 zile · comentarii (4)

Într-un oraş cenuşiu în care ploaia sporea masiv melancolia dusul la teatru devine cu adevărat o sărbătoare. Cei ce-l păstoresc cunosc fenomenul, iar mai nou mizează pe  cartea asta şi edilii. Cârcotaşii zic că Galaţiul îşi trăieşte ultimele ceasuri de fost oraş industrial, combinatul privatizat fiind pe cale să devină un paradis al jocurilor de noroc.

acum 2 zile · comentarii (1)

România trebuie să-şi definească drept obiectiv strategic aderarea la Zona Euro pe termen mediu. O strategie de tip Snagov 2.0 asumată la nivelul societăţii româneşti ar putea stabili principiile/priorităţile de politici publice asumate pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Consolidarea îndeplinirii criteriilor de convergenţă nominală concomitent cu mărirea convergenţei reale reprezintă prioritatea reală a următorilor 5 ani.

acum 2 zile · comentarii (6)

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 2 zile · comentarii (5)

Referendumul din Marea Britanie (MB) iniţiat de David Cameron şi mai ales rezultatul au produs stupoare printre susţinătorii proiectului european (Uniunii Europene), cu consecinţe majore pe multiple planuri. Dar votul pentru ieşirea MB din Uniune a exprimat nu numai divizarea societăţii peste Canalul Mânecii, ci un sindrom larg răspândit în Europa.

acum 2 zile · comentarii (5)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 2 zile · comentarii (15)

Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

acum 2 zile · comentarii (14)

Acum câteva zile, pe site-ul think tank-ului Center for European Policy Analysis (CEPA) fusese publicată o analiză semnată de Corina Rebegea (fellow-in-residence) despre dispariţia trolilor pro-Kremlin din mediul de socializare Facebook de limbă română şi migraţia acestora spre reţele sociale alternative – VK (VKontakte).

acum 2 zile · comentarii (101)

Comisia de anchetă a ANRE a finalizat draful raportului privind activitatea acestei instituţii, urmând a fi supus dezbaterii în comisie săptămâna aceasta. La capătul a patru luni de evaluare, parlamentarii care au redactat acest document au promovat mai multe concluzii privitoare la funcţionarea pieţei de energie şi la modul în care a funcţionat ANRE.

acum 2 zile · comentarii (3)

Disperare mare la PSD-ALDE. Ultimele atacuri la adresa DNA şi a dnei Koveşi n-au avut rezultatul scontat. Inclusiv datorită intervenţiei preşedintelui Iohannis şi a conferinţei de presa a dnei Kovesi. România este pe muchie de cuţit. Au adversarii independenţei justiţiei forţa s-o întoarcă  în jugul politic? Sau am trecut de punctul de inflexiune de la  care restauraţia  nu mai este posibilă?

acum 2 zile · comentarii (11)

Dorinţa de a deveni potenţialul cumpărător al producţiei de gaze Româneşti, trebuie pusă în contextul dorinţei Ungariei de a şi asigura gazele până la finalizarea South Stream (în situaţia eliminării livrării gazelor prin Ucraina) şi de a-şi pregăti dezvoltarea HUNGARHUB-ului.

acum 3 zile · comentarii (1)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 3 zile · comentarii (22)
Postari Recente