Constanta: Primarul Mazăre, incompatibil cu postura de patron - susţine Agenţia Naţională de Integritate

Constanta: Primarul Mazăre, incompatibil cu postura de patron - susţine Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că timp de şapte luni, edilul a deţinut şi funcţia de primar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. În încercarea de a primi un punct de vedere de la primarul Constanţei, acesta avea telefonul mobil închis deşi purtătorul de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana ne-a dat asigurări că acesta se află în ţară. La ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal din

Constanţa: ŞOCANT / Bătrânii de la Corbu, măcelăriţi cu sadism

Constanţa: ŞOCANT / Bătrânii de la Corbu, măcelăriţi cu sadism

La mai bine de 24 de ore de la producerea oribilului dublu asasinat de la Corbu, poliţiştii se văd legaţi la mâini în dezlegarea misterului. „Rar am mai întâlnit un caz de o asemenea brutalitate. De la locul crimei s-au putut ridica foarte puţine probe“, a declarat comisarul şef Dorin Colidiuc, adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.

Constanţa: Mircea Stoian fotografiază pământul din zbor

Constanţa: Mircea Stoian fotografiază pământul din zbor

Mircea Stoian este un inginer a cărui pasiune este, încă din copilărie, fotografia. Imaginile imortalizate de aparatul său de fotografiat sunt la înălţime, atât la propriu, cât şi la figurat. Fotograful este specialist în capturarea imaginilor de la câteva sute de metri de pământ, din avion, fiind un maestru în ceea ce profesioniştii numesc fotografie aeriană.

Constanţa: Soarele face victime pe litoral

Constanţa: Soarele face victime pe litoral

Medicii se declară îngrijoraţi, pentru că numărul de cazuri s-a dublat comparativ cu anul trecut. „Avem foarte multe cazuri de erupţii la lumină care apare în cazul persoanelor care se expun la soare pe plajă sau care lucrează în medii care implică expunerea la soare. S-au dublat, ceea ce înseamnă că pericolul creşte de la un an la altul“, a explicat prof. dr. Gheorghe Nicola, şeful clinicii.

Constanţa: Gara, labirintul turiştilor

Constanţa: Gara, labirintul turiştilor

Pentru a ajunge în staţiunile de pe litoral, turiştii străini pot alege diferite metode de transport, de la maşină, la tren, microbuze sau chiar avion. Dacă aceia care vin cu maşina îşi asumă responsabilitatea unui drum ales pe cont propriu, turiştii care aleg un mijloc de transport în comun trebuie să se ghideze doar după semnele indicate de autorităţile locale.

Am scris în ultimul an de mai multe ori despre lipsa refugiilor în multe staţii de tramvai din Bucureşti şi am dat ca exemplu una pe care o folosesc eu foarte des, Fabrica de Glucoză. Acolo, în pustiu, vântul suflă mult mai tăios decât printre blocuri, mai ales de când perdeaua de copaci a fost decopertată din faţa câmpului, pentru a face loc branşării autostrăzii A3.

acum 2 zile · comentarii (22)

Istoria a consemnat povestea celebrului mausoleu de la Taj Mahal construit în statul Agra din India ca urmare a unui înalt ordin al împăratului Shaj Jahan. Cu gândul de a-i servi drept mausoleu celei mai iubite dintre soţiile sale,Mumtaz Mahal. 20 000 de muncitori au lucrat la respectiva construcţie, una colosală, socotită a face parte dintre cele 7 minuni ale Lumii, preţ de mai bine de 20 de ani.

acum 16 ore · comentarii (2)

Marşul pentru viaţă 2018 are loc sâmbătă, pe 24 martie, sub tema „O lume pentru viaţă”. Ce poate să însemne acest tagline ­– "o lume pentru viaţă"? Atenţie, textul care urmează i-ar putea scoate pe unii din zona de confort, în timp ce altora le-ar putea provoca disonanţe cognitive.

acum 16 ore · comentarii (12)

Peste 100.000 de moldoveni sunt aşteptaţi să participe duminică la Marea Adunare Centenară. Evenimentul va avea loc la Chişinău şi români din toate colţurile lumii se vor strânge să ceară Unirea dintre România şi Republica Moldova. Va fi cea mai mare manifestaţie stradală din istoria Republicii Moldova, după cea care a dus la declararea Independenţei faţă de fosta Uniune Sovietică.

În noaptea de 26 spre 27 martie, în aşteptarea Premiilor Gopo, pe la 4 dimineaţa, ora României, putem urmări, simultan cu Statele Unite şi alte peste 125 de ţări din lume, pe Canalul AMC, primul episod dintre cele 10 care ilustrează un roman-thriller extraordinar, din 2007, scris de Dan Simmons şi creat, cinematografic, de producătorii executivi Ridley Scott, David Kajganich şi Soo Hugh.

Ministerul Sănătăţii a format un „grup de lucru de somităţi ale lumii medicale“ care vor scrie Noul Cod al sănătăţii. Asumându-şi un nou termen, sfârşitul acestui an, după ratarea celui de 31 decembrie 2017, Ministerul Sănătăţii a venit cu bulversanta idee de accesa un fond de 650.000 euro pentru plata „somităţilor şi experţilor în organizare şi tehnică legislativă“ care vor lucra la „updatarea legislaţiei“.

În România ne ia 20 de ani să facem un spital nou, 20 de ani să realizăm un tronson de metrou, 20-30-50 de ani să construim o autostradă, un pod suspendat, care înainte de a fi recepţionat ca finalizat, trebuie deja reparat, un pasaj subteran, ani şi ani să ridicăm o şcoală, o grădiniţă, un stadion, alţi ani să reparăm o lucrare de infrastructură, să reabilităm ceva.

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova în februarie. Într-o conferinţă de presă comună, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit omologului său şi guvernului român pentru sprijinul acordat în modernizarea şi dezvoltarea cadrului juridic în domeniul

acum 2 zile · comentarii (4)

Premierul Viorica Dancilă i-a adresat miercuri o scrisoare preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, cerându-i clarificări cu privire la documentul apărut în presa română şi atribuit Comisiei Europene prin care erau solicitate detalii cu privire la cauze penale vizând unele personaje politice. Partea hazlie este că premierul Dăncilă zice că documentul a apărut în presă, dar nu ştie dacă este emis de CE!

acum 2 zile · comentarii (24)
Postari Recente