Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

Deţinătorii unităţilor de cazare spun că nu le pot pune interdicţii. Alimentele sunt cumpărate din marile magazine şi ţinute pe timpul sejurului în răcitorul de la bar.Hotelierii încearcă de mai mult timp cu vorba bună să le explice turiştilor că nu este bine să ţină mâncarea în camerele unde cazaţi, dar de cele mai multe ori este un dialog al surzilor.

Constanţa: Meniul pe litoral: mâncare lângă chiloţi

Constanţa: Meniul pe litoral: mâncare lângă chiloţi

Tot mai multe unităţi de alimentaţie publică de pe litoral sunt descoperite cu nereguli, mâncarea oferită turiştilor fiind găsită în condiţii total necorespunzătoare. Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CRPC) au închis astăzi terasa „Car-Alin“ din Eforie Sud pentru că vindea clienţilor mâncare stricată şi de lângă mai multe perechi de  chiloţi.  

Constanţa: Plajele româneşti, sufocate de deşeuri

Constanţa: Plajele româneşti, sufocate de deşeuri

În partea de sud a litoralului ecosistemul costier este sufocat de materialele de construcţii şi deşeurile menajere. Observaţiile adunate într-un raport realizat de Mare Nostrum aduce în prim plan poluarea excesivă a litoralului românesc. Organizaţiile neguvernamentale trag un nou semnal de alarmă: „Litoralul românesc este sufocat de deşeuri“.

Constanţa: UPDATE: Arestări în cazul băieţelului de şase ani forţat să facă sex cu mama!

Constanţa: UPDATE: Arestări în cazul băieţelului de şase ani forţat să facă sex cu mama!

Totul a pornit după ce femeia s-a prezentat la poliţie pentru a reclama că a fost bătută de concubin. Mai mult, ea le-a spus poliţiştilor că a fost obligată să facă sex cu propriul copil. Înregistrările găsite de poliţişti au arătat însă alt lucru.  Relaţiile incestuoase au fost descoperite luni, când femeia s-a plâns oamenilor legii că bărbatul cu care trăieşte o bate aproape în fiecare zi.

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 3 zile · comentarii (3)

Explozia produsă la o staţie de compresare a gazului din hub-ul de la Baumgarten (Austria) a ucis un om, a rănit alţi 21 şi a produs o undă de şoc în întreaga Europă. Italia şi Germania au resimţit din plin efectele acestui accident, declarând stare de urgenţă. Preţul angro de producţie a gazului a ajuns la 200 de lei/Mwh pe pieţele de tranzacţionare din Italia şi a crescut cu 35% în Germania.

acum 3 zile · comentarii (6)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 3 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 3 zile · comentarii (17)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 3 zile · comentarii (41)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 3 zile · comentarii (5)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 3 zile · comentarii (8)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 2 zile · comentarii (2)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 3 zile · comentarii (8)

Cu totul remarcabilă performanţa profesorului Ioan Stanomir  care reface în mai puţin de 250 de pagini cât are cartea Rusia, 1917- Soarele însângerat- Autocraţie, revoluţie, totalitarism (Editura Humanitas, Bucureşti, 2017)  foaia de parcurs a întruchipărilor ideilor bolşevisto-comuniste în cei 100 de ani câţi s-au împlinit în noiembrie de la ivirea a ceea ce ani de zile am numit, chiar sărbătorit.

acum 37 minute · comentarii (1)

Ofensiva împotriva justiţiei, împotriva anticorupţiei, condusă de cei trei „muşchetari”, Iordache, Nicolicea, Nicolae, care numai jurişti nu pot fi numiţi, riscă să trimită PSD şi ALDE la cimitirul partidelor politice.  N-am mai văzut o putere politică care să se încăpăţâneze să legifereze împotriva majorităţii societăţii româneşti. În primul rând împotriva breslei magistraţilor.

acum 1 ora · comentarii (2)

Întrebarea fără răspuns este - de ce trebuie să se întâmple întâi tragedii ca să se poată lua măsuri pentru rezolvarea unor probleme grave ? Firesc, normal ar trebui ca măsurile să fie luate dinainte, pentru prevenirea pericolelor şi evitarea nenorocirilor. La noi, aceste măsuri nu se iau dinainte, mor oameni şi nimeni nu plăteşte pentru că autorităţile nu şi-au făcut treaba. Violenţa a devenit o problemă la ordinea zilei!!!

acum 20 ore · comentarii (2)
Postari Recente