Constanţa: Un tânăr a primit o inimă de ziua lui

Constanţa: Un tânăr a primit  o inimă de ziua lui

Un băiat de 18 ani din Mangalia a supravieţuit ca prin minune. Pe 26 iunie a fost supus unui transplant de inimă. Intervenţia a fost făcută la Târgu Mureş. Totul a început în urmă cu patru ani când Vlad Nedelea, din Mangalia, a aflat că ceva este în neregulă cu inima lui. Se afla la ora de sport când i s-a făcut rău.

Constanţa: Recoltă bună la viţa de vie

Constanţa: Recoltă bună la viţa de vie

Chiar şi în lipsa precipitaţiilor, specialiştii anunţă o cultură bogată. Aproape o mie de hectare au fost înlocuite cu specii noi, dar care vor fi roditoare peste trei ani. Chiar dacă terenurile cu cereale au avut de suferit din cauza secetei, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa consideră că la viţa de vie situaţia este una bună.

Constanţa: Concurs gastronomic la bursa de turism

Constanţa: Concurs gastronomic la bursa de turism

Maeştrii bucătari din zece ţări vin pentru două zile la un concurs gastronomic organizat în premieră de Asociaţia Profesioniştilor în Gastronomie România (ASPROGAST). Sunt aşteptaţi specialiştii în mâncăruri din ţara noastră, dar şi din Republica Moldova, Franţa, Italia, Grecia, Malta, Cipru, Bulgaria şi Turcia.

Constanţa: Preţuri de mall la târgul Tinimtex

Constanţa: Preţuri de mall la târgul Tinimtex

Mii de oameni au vizitat în aceste zile standurile târgului pentru a-şi completa garderoba de toamnă-iarnă. Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte Tinimtex se apropie de final. Preţurile produselor au variat de la un stand la altul, iar în unele cazuri au existat şi negocieri între comercianţi şi clienţi.

Constanta: Anghel Stan, un voluntar cu inimă mare

Constanta: Anghel Stan, un voluntar cu inimă mare

Vrea să îi ajute pe cei săraci şi o face cu de-ale gurii, chiar dacă unii uită uşor binele. Tot la el se întorc pentru ajutor, aşa că îi sprijină pentru a nu mai vedea suferinţă. Recent s-a arătat dornic să îi ajute şi pe copiii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Constanţa: Regizorul Sorin Militaru vrea să reînvie teatrul constănţean

Constanţa: Regizorul Sorin Militaru vrea să reînvie teatrul constănţean

Teatrele constănţene îşi redeschid luna aceasta porţile. Teatrul de Stat Constanţa deschide  stagiunea 2009 - 2010, sâmbătă, 19 septembrie, ora 19.00 cu premiera spectacolului „Strangers in the night“ de Markus Gull şi Peter Hofbauer. Piesa poartă amprenta regizorului Sorin Militaru, regia muzicală fiind semnată de Mircea Kiraly, scenografia- Rodica Arghir, coregrafia- Călin Hanţiu.

Iată, în sfârşit, un musical ca la carte. Un produs, ba chiar unul industrial, cu succes mare la public. Conceptul nesofisticat, cât se poate de corect politic prin feminismul pe care-l susţine (ba chiar dând peste nas familiei tradiţionale), a făcut ca Mamma mia! să vândă 16.000 de bilete în numai patru zile, la Sala Palatului. Şi, important de precizat, proiectul a fost finanţat de firme private, în totalitate.

acum 10 ore · comentarii (2)

A apărut broşura de admitere pentru anul şcolar 2018-2019 în municipiul Bucureşti. Este foarte greu de realizat evaluări de ordin general pentru că lipsesc datele sumative. De exemplu, nu se prezintă numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a, numărul total de locuri la liceu, la scoala profesională, la învăţământul dual. Este necesară o muncă de Sisif pentru procesarea datelor.

acum 23 ore · comentarii (0)

În duminica asta sunt mulţumit, fericit. Stau cu picioarele fixate bine pe dig şi mă uit la soare cum iese din mare în faţa Cazinoului din Constanţa. Şi arunc pietricele în apă, una după alta, la intervale regulate, aşa cum făceam când eram copil. Piatra loveşte suprafaţa pură, liniştită a apei, o pătrunde, ducându-se spre adâncuri. Apa preia şocul, contractându-se brusc de jur împrejurul pietrei.

Retragerea SUA din acordul cu Iranul a contribuit la alterarea relaţiei cu Uniunea Europeană, relaţie testată de numeroase ori în ultimii doi ani, de la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte. Urmând războiului comercial cu UE început de administraţia Trump acum câteva luni, retragerea din acordul cu Iranul alarmează liderii (şi oamenii de afaceri) europeni şi separă şi mai mult cele două părţi ale Atlanticului.

acum 2 zile · comentarii (49)

Astăzi vom afla rezultatele Referendumului pentru legalizarea „avortului la cerere” în Irlanda – ceea ce înseamnă că nu e nevoie de nici o justificare medicală pentru a avorta un copil viabil şi sănătos. Este un eveniment simbolic, deoarece Irlanda este văzută drept o redută a catolicismului – cu 78% din populaţie declarat catolică. Irlandezii aveau, oricum, acces la avort la cerere în Marea Britanie şi în ţările din jur.

acum 2 zile · comentarii (17)

La extrem de puţine ore după pronunţarea achitării domnilor Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, PSD şi vectorii săi de imagine au luat cu asalt televiziunile şi site-urile prietene spre a-şi exprima  pretinsa solidaritate cu cei doi, cu ani în urmă membrii de seamă şi cu funcţii ai partidului.

acum 2 zile · comentarii (12)

În ţara asta s-a furat tot ceea ce era de furat. Acum am trecut la o etapă nouă, se fură munca noastră viitoare. Într-adevăr, parteneriatul public-privat, reactivat astăzi de către guvernanţi, dar tatonat şi de mulţi alţi predecesori, ne este servit ca o soluţie pentru investiţii în infrastructură. Noi, beneficiarii, urmează să le achităm prin plata de taxe de autostradă sau onorarii pentru servicii medicale, foarte mulţi ani de azi înainte.

acum 3 zile · comentarii (7)

Au intrat sau n-au intrat banii în timpul guvernului tehnocrat? În urma lansării raportului SAR pe anul 2018 şi a popularizării tabelului de mai jos de către fostul PM Dacian Cioloş, s-a redeschis subiectul „Guvernului 0“ şi a grelei moşteniri a guvernului tehnocrat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajele administrative şi, în general, gestionarea acestui sector. Să clarificăm.

acum 3 zile · comentarii (54)

Nefericită caracterizarea lui Liviu Dragnea referitoare la doi foşti premieri. I-a făcut şobolani, dând întregului partid senzaţia că este conştient că PSD a început să „ia apă”.  Se referea la Victor Ponta şi Mihai Tudose. Asta după ce se înregistrează deja un val de migrări de la PSD spre partidul Pro România condus de Ponta.

acum 3 zile · comentarii (30)

Debandada tot mai accentuată a vieţii politice din România, o stare de fapt parcă tot mai asemănătoare cu aceea specifică primilor ani de după Revoluţie, dar şi apetitul din ce în ce mai redus pentru reflecţie politică al publicului şi, implicit, al presei, au făcut să treacă aproape neobservate descoperirea şi publicarea unui document politic de maximă importanţă

acum 3 zile · comentarii (10)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 5 zile · comentarii (25)
Postari Recente