Constanta: Acțiune antidrog pe litoral

Constanta: Acțiune antidrog pe litoral

Mai mulți tineri s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși pe litoral având la ei dorguri de mare risc. În perioada 3 - 5 iulie, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au desfășurat acțiunea „Litoral 2009“ dedicată combaterii traficului și consumului de droguri în stațiunile Mamaia și Vama Veche. 

Constanţa: Frumuseţi pe patru roţi şi mulţi cai putere

Constanţa: Frumuseţi pe patru roţi şi mulţi cai putere

Pasionaţii de cai putere şi-au clătit ochii weekend-ul acesta cu autoturismele de epocă expuse în piaţeta din zona Cazino din Mamaia. Majoritatea exponatelor fac parte din colecţii particulare, cum este maşina Ford T din anul 1926, care aparţine omului de afaceri Elan Schwartzenberg sau ultima achiziţie a primarului Constanţei, Radu Mazăre, un Studebaker Dictator din 1937.

CONSTANŢA:Weekend de distracţie pe litoral

CONSTANŢA:Weekend de distracţie pe litoral

Concerte, petreceri pe plajă, expoziţie de maşini de epocă, spectacole de circ – acestea sunt câteva dintre evenimentele la care pot participa turiştii aflaţi la mare în acest sfârşit de săptămână.Vremea va fi schimbătoare astăzi şi este posibil să plouă, însă duminică turiştii vor avea parte de o zi perfectă pentru plajă.

Pentru că azi s-a încheiat cea de-a opta ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (care-a ajuns, în timp, cam cel mai important eveniment cinematografic bucureştean, depăşit, în ţară, doar de TIFF Cluj şi de ASTRA Sibiu), transcriu aici jurnalul sui-generis pe care l-am ţinut, „la cald“, pe măsură ce vizionam câte un film la Eforie, Elvira Popescu sau alte săli.

acum 10 ore · comentarii (0)

La fel de rapid şi surprinzător cum, în urmă cu câteva decenii, a apărut bătălia - acum devenită globală - pentru recunoaşterea homosexualităţii apoi a cadrului juridic care să permită recunoaşterea statutului „căsătoriilor civile“ între parteneri de acelaşi sex - acum este în plină desfăşurare o altă dezbatere.

acum 23 ore · comentarii (29)

Comunităţile şi cetăţenii noştri trăiesc, începând de joi, mai periculos. În urma unei legi susţinute de Tudorel Toader, mii de deţinuţi, între care tâlhari, violatori sau criminali, sunt liberi să se amestece pe străzi printre femei, copii şi bătrâni. Pornită (poate!) dintr-o intenţie bună, incompetenţa cu care ministrul Toader a gestionat aplicarea ei, a transformat legea într-o ameninţare certă la siguranţa publică.

acum 2 zile · comentarii (16)

Într-o Uniune Europeană cu două viteze, România circulă pe banda de urgenţă atunci când vine vorba să atragă bani europeni. Am putea învăţa, însă, lecţii importante de la statele din centrul şi estul Europei despre cum să obţinem bani prin Planul de Investiţii pentru Europa, aşa numitul Plan Juncker.

acum 3 zile · comentarii (6)

Cu toate că vine aureolat de Palme d’Or-ul câştigat anul acesta la Cannes, filmul suedez „Pătratul“ / „The Square“ descrie o realitate atât de diferită de a noastră, încât cu greu îşi va găsi publicul românesc. Filmul a fost proiectat în deschiderea festivalului Les Films de Cannes à Bucarest şi intră de astăzi în cinematografe, distribuit de Independenţa Film.

acum 3 zile · comentarii (1)

„După Zapad, Alianţa trebuie să-şi consolideze capacităţile de descurajare militară, fără ca răspunsul său să fie unul exagerat astfel încât încercările Rusiei de intimidare să-şi atingă scopul. NATO este cu certitudine mult mai puternică decât Rusia“, a declarat recent fostul Secretar General Adjunct al NATO, Alexander Vershbow.

acum 3 zile · comentarii (10)

Împlineşte astăzi 75 de ani un societar de onoare al Teatrului Naţional, înscris în istoria primei scene purtând numele lui Caragiale, pe drept cuvânt recunoscut ca fiind cel de-al treilea mare interpret al rolului Ştefan din drama istorică a lui Delvrancea, „Apus de soare“, după Constantin Nottara şi George Calboreanu: Costel Constantin.

acum 3 zile · comentarii (1)

CCR a avut oarece credibilitate în ochii românilor. N-au fost puţine deciziile corecte pe care le-a luat de-a lungul anilor, reuşind să pună ordine în legislaţia stufoasă şi uneori confuză, elaborată de parlamentari nejuristi. Dar de când a venit Valer Dorneanu la conducerea CCR, instituţia a fost înregimentată politic în tabăra PSD-ALDE.

acum 3 zile · comentarii (16)

Olga Tudorache s-a stins. S-a tot vorbit despre Regina Mamă în aceste zile, un rol în care actriţa a strălucit pe scena Teatrului Naţional, într-un spectacol pus în scenă de Gelu Colceag. Ce însemna Regina Mamă? Ţinută. Demnitate. Caracter. Cuvinte puţine, fapte mari. Valori pe care nu prea le mai avem. E o lume care se duce o dată cu Olga Tudorache.

acum 4 zile · comentarii (3)

Piaţa de gaze naturale liberalizată începând cu anul 2001, a trecut în mod repetat prin intervenţii manipulatoare din partea unor jucători din piaţă, din partea reprezentanţilor unor instituţii şi nu în ultimul rând chiar din partea autorităţilor. Aceste manipulări de piaţă au adus întotdeauna avantaje comerciale importante pentru unele societăţi comerciale din piaţă, însă niciodată nu au adus un beneficiu consumatorilor finali.

acum 4 zile · comentarii (2)
Postari Recente