Nou centru de echitaţie şi terapie la Oituz FOTOGALERIE

Nou centru de echitaţie şi terapie la Oituz FOTOGALERIE

Scurt moment de încălzire pentru cal

Începători sau avansaţi, iubitorii de cai se pot antrena acum la 16 kilometri de Constanţa, la Oituz, la Centrul de Echitaţie Hippolita deschis la începutul acestei săptămâni. Aici sunt primiţi şi copiii cu probleme de sănătate care au nevoie de terapie ajutătoare în prezenţa animalelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ferma de la Oituz este întinsă pe o suprafaţă de peste 5 hectare şi are, pentru început, 7 cai de rasă. Asociaţia de Agrement şi Sporturi Ecvestre Hippolita, aşa cum se numeşte centrul, aparţine fostului ziarist Remus Haralambie.

Click pe poze pentru o galerie foto cu demonstraţia Teodorei Haralambie!

Ideea de a deschide un astfel de centru s-a născut, spune el, în urmă cu aproape 30 de ani. „Viaţa a vrut ca proiectul să devină realitate abia acum. Proiectul s-a conturat acum 6 ani, când fiica mea, Teodora, a împlinit 9 ani şi a primit cadou un cal. Ea îşi dorea mult un telefon mobil, dar nu s-a întâmplat asta. Apoi, de la calul acela am ajuns la a creşte cai de rasă şi, implicit, de a face în timp ceva cu ei“, spune Remus Haralambie. Primul cal a fost un lipiţan de 3 ani. „Un cal foarte bun, cam greu de stăpânit“, mărturiseşte el.

O mână de ajutor

Remus Haralambie spune că este atât de recunoscător pentru felul în care a fost primit în localitatea Oituz, încât nu va percepe niciun ban pentru micuţii care provin din familii care nu-şi permit să plătească orele de antrenament, dar care au un mare potenţial.

Mai mult, caii vor fi folosiţi şi în terapiile de ajutorare a copiilor cu probleme de sănătate. Haralambie a evitat să spună care sunt taxele de antrenament. Caii trebuie să depăşească perioada de acomodare cu numărul mare de vizitatori, înainte ca acest centrulsă fie introdus în circuitul turistic.

Un alt centru de echitaţie a luat fiinţă în localitatea Lumina, anul acesta. Şase cai ai Poliţiei Locale pentru patrulare pot fi admiraţi şi călăriţi zilnic de către pasionaţii acestuit sport. În judeţ mai există două centre de echitaţie la Costineşti şi Corbu, plus Herghelia de la Mangalia.

Citiţi mai multe în  de astăzi!

citeste totul despre: