Mark aduce tot mai mulţi turişti la Delfinariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să zâmbească, tati?", întreabă o fetiţă blondă de cum ajunge în faţa piscinei în care Mark îşi făcea încălzirea înainte de spectacol. "E prieten cu oamenii?", se aude o altă

să zâmbească, tati?", întreabă o fetiţă blondă de cum ajunge în faţa piscinei în care Mark îşi făcea încălzirea înainte de spectacol. "E prieten cu oamenii?", se aude o altă întrebare adresată părinţilor de un copil care aştepta cu sufletul la gură să vadă pentru prima dată giumbuşlucurile delfinului. Muzica din difuzoare dă semnalul că demonstraţia poate să înceapă. Instructorul aruncă mingi în apă, pe care Mark trebuie să le paseze înapoi. A dansat, a doborât popice, a sărit prin cercuri, a lovit cu coada mingile atârnate de plafonul de pânză care apărau piscina de soare şi a jucat puţin baschet. Mark nu continua exerciţiile fără să-şi primească din mâna instructorului binemeritata recompensă care constă numai în file de peşte. Picii stăteau agăţaţi de balustrada piscinei, să vadă mai de aproape delfinul şi încercau să-l facă pe Mark să fie şi mai jucăuş. Spre final, delfinul-vedetă a vrut să culeagă mai multe aplauze, astfel că s-a lăsat aşteptat timp de câteva minute, ascunzându-se sub platforma de unde instructorul îi dădea comenzile. Delfinul şi-a respectat, totuşi, spectatorii, încheindu-şi exerciţiile cu un tur de onoare al bazinului.

Delfinul o duce mai bine în captivitate
Delfinul a fost capturat din Marea Neagră şi era, după cum spun specialiştii, masculul alfa, adică era conducătorul grupului. Directorul Delfinariului, Decebal Făgădău, crede că delfinului îi este chiar mai bine în captivitate decât în libertate. "De când a fost adus nu am văzut nicio schimbare în rău a comportamentului său, în afara unor toane de moment", ne-a mai spus directorul. Diferenţa faţă de mediul natural nu e resimţită de Mark, pentru că apa în care înoată e adusă direct din mare şi filtrată. Condiţiile de viaţă mai uşoare de la Delfinariu l-ar putea face pe Mark să trăiască cu 15 ani mai mult decât dacă ar fi trăit în mare.

În fiecare zi, au loc două demonstraţii, care durează câte 25 de minute. Preţul unui bilet este de 14 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru elevi şi studenţi. Copiii până în 5 ani pot intra gratuit. În viitor, demonstraţiile se vor diversifica şi vor include şi un număr cu om la apă. Planurile de dezvoltare includ posibilitatea ca Mark să aibă parte de compania altor delfini.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite