Imaginea frumoasă a iernii. Fulgul de nea şi floarea de gheaţă, prin obiectivul aparatului foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini de basm ale iernii au fost surprinse la Constanţa datorită unor pasionaţi ai fotografiei. Un mic fulg de nea îşi dezvăluie forma care nu poate fi cuprinsă în niciun model geometric, iar o floare de gheaţă formată pe geam aminteşte de peisajele din cărţile de poveşti.

Un talentat fotograf al Constanţei a realizat imagini de basm ale iernii. Rafael Cucu, student la Inginerie Mecanică, la Universitatea Ovidius, a profitat de partea frumoasă a ninsorii abundente care a ţinut sud-estul ţării sub cod roşu şi portocaliu.

Cu un aparat Nikon D90, la care a montat obiectivul 50 mm f/1.8D AF Nikkor montat invers cu ajutorul inelului inversor BR-2A, Rafael a reuşit să obţină o fotografie mărită de 5 ori a fulgilor de nea. Rezultatul este de natură a încânta privirile.

„Povestea fulgului, sau mai bine spus a fulgilor de nea, a început acum doi ani. Am început prin a admira arta fractală a naturii şi, cu pasiunea pentru fotografie deja în sânge, am încercat să-i şi fotografiez.

Tehnica de fotografiere nu este una foarte dificilă, însă trebuie să te înarmezi cu o doza de răbdare şi haine groase. Având puţin timp liber ca urmare a viscolului, am început încă din ajun să-mi fac planul pentru fotografierea fulgilor de nea.

Într-o zi, văzând că pe la prânz a început să ningă lin, mi-am pregătit echipamentul, m-am îmbrăcat gros şi am ieşit la vânătoare de fulgi de nea. M-am bucurat tare mult când vedeam cum pe geaca cu care eram îmbrăcat s-au aşezat nişte fulgi de nea într-o forma perfectă, fără nici un defect.

Fulgul de nea FOTO Rafael Cucu

image

Ca să pot fotografia asemenea frumuseţi nu m-am folosit de un obiectiv special (macro), pur şi simplu am apelat la tehnica de inversare a lentilei cu ajutorul unui inel de inversare. Practic am întors obiectivul şi l-am montat pe aparat. Am ataşat sistemul de iluminare, adică blitz-ul, şi am început să fotografiez.

Distanţa dintre fulg şi obiectivul foto a fost foarte mică, undeva la aproximativ 20 milimetri. Imaginea a fost mărită de 5 ori, faţă de ce am putea vedea cu ochiul liber. După câteva cadre trase şi nişte semne care aveau să devină mai târziu nişte degerături, am încheiat sesiunea foto“, povesteşte Rafael.

Fotograful arată că aparatul cu care se poate realiza o astfel de poză trebuie să aibă inserată funcţia macro. Financiar, preţul unui astfel de aparat începe de la 600 lei.

„Sunt fericit că am reuşit sa surprind forma fractală a acestor fulgi de nea. Să ne rugăm că în următorii ani să mai avem ninsori ca-n poveşti“, spune Rafael.

Flori de gheaţă FOTO Oana Iftimi

image

O altă pasionată de fotografie, Oana Iftimi, a realizat alte cadre spectaculoase ale iernii. Ea a surprins florile de gheaţă formate pe geamuri.

Vă mai recomandăm

VIDEO Marea „fierbe“ şi alungă gerul. Februarie aduce vreme mai caldă în Dobrogea

Temerarii de la Off-Road Dobrogea, plecaţi să ajute la deszăpezire, au fost recuperaţi dintre troiene de Armată

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite