Din 30 septembrie circulăm pe patru benzi de autostradă, între Murfatlar şi Valu lui Traian

La sfârşitul acestei luni, constructorul Astaldi va da în funcţiune şi celelalte două benzi de pe tronsonul de Autostrada Soarelui cuprins între Murfatlar şi Valu lui Traian. Primele două benzi, pe sensul de mers spre Valu lui Traian, au fost date în folosinţă cu mare pompă, la finele lui iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tronsonul de 14 kilometri a fost inaugurat pe jumătate în prezenţa ministrului Transporturilor Anca Boagiu şi a premierului Emil Boc.

Oficialii au promis că lucrarea va fi gata în luna septembrie, fără să precizeze o dată. Întrebat de reporterii „Adevărul" Constanţa, managerul de proiect Cristian Becheru de la Astaldi a precizat că va folosi toată luna pentru finalizarea şantierului.

„Porţiunea de autostradă va fi completă în ultima zi a lunii, 30 septembrie", a declarat inginerul Becheru.

Actualmente pe tronsonul Murfatlar-Valu lui Traian se circulă în ambele sensuri, pe câte un fir. Constructorul Astaldi a câştigat, în asociere cu compania Max Boegl, şi licitaţia pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia (de 20,5 kilometri) ce va fi gata anul viitor, o dată cu sectorul Medgidia-Murfatlar (de aproximativ aceeaşi distanţă).

citeste totul despre: