Constanţa: UPDATE Operatorul TV Ionel Coca, ucis în Australia

Constanţa: UPDATE Operatorul TV Ionel Coca, ucis în Australia

Jurnalistul Ion Coca (sursa constaneanul.com)

„Coco“ (52 de ani) se stabilise în Australia, în oraşul Melbourne. În urmă cu patru zile, fostul ziarist a fost înjunghiat mortal de un român de 59 de ani care s-a predat Poliţiei la jumătate de oră după comiterea crimei. 

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Câţiva români din Australia vor să organizeze o slujbă religioasă pentru Coco. Prietenii săi se tem că trupul neînsufleţit al fostului operator TV nu va mai ajunge acasă. „Repatrierea costă enorm, iar părinţii lui nu cred că îşi permit. Vom vedea ce putem face“, a declarat un apropiat de-al lui Coco.

UPDATE
Ionel Coca s-a născut în Bucureşti, dar lucra de mai bine de zece ani în presa constănţeană. De profesie inginer, Coco a fost angajat pentru prima oară la postul Radio Contact. A lucrat apoi ca operator la posturile de televiziune locale Antena 1 şi Constanţa TV. A fost căsătorit de două ori şi are doi copii, o fiică şi un băiat. Prima oară, Coco s-a căsătorit cu o balerină rusoiacă, alături de care a locuit, timp de cinci ani, în Rusia. Din a două căsnicie a inginerului s-a născut şi fiica sa, care acum locuieşte în Bucureşti. Tot în capitală au rămas şi părinţii lui Coco.

UPDATE
Soţia lui Neacşu spune că, înainte de a-l înjunghia mortal pe Coco, bărbatul a încercat să o ucidă pe ea. „A încercat să mă omoare pe mine mai întâi. M-a tăiat cu cuţitul pe mâini“, i-a povestit femeia unui prieten de-al operatorului.

UPDATE
Coco a ajuns în Australia anul trecut, la jumătate lunii august. El era angajat la un service auto din Melbourne şi, în paralel, lucra în construcţii. „Se ocupa de amenajări interioare“, explică Liviu Didilescu, prietenul operatorului TV. El spune că a revenit în ţară de aproximativ o lună şi vorbea zilnic la telefon cu Coco. „De trei zile, nu mai ştiam nimic de el. El nu obişnuia să întârzie sau să nu vină la muncă. Am început să dau telefoane, iar un prieten albanez l-a găsit, într-un sfârşit. La morgă“, povesteşte Didilescu.


Ionel Coca locuia în cartierul Sunshine din luna august a anului trecut. Miercuri seară, constănţeanul şi-a pierdut viaţa după ce a fost înjunghit de un alt român, Marin Neacşu, poreclit „Cornel“. Prietenii lui Coco povestesc că el şi cel care l-a ucis se cunoşteau. „Un prieten de-al lui Coco s-a însurat cu fiica lui Cornel“, explică jurnalistul Liviu Didilescu.

 Marian Neacşu (dreapta) este cel care a recunoscut că l-a ucis pe Coco

Miercuri seară, în jurul orei 20.30, poliţiştii  australieni au fost anunţaţi că într-o casă de pe starda Ridley se afla un bărbat mort.  Când au ajuns la solicitare, oamenii în uniforma l-au identificat pe Ionel Coca, jurnalistul constănţean.

La jumătate de oră după ce l-a înjunghiat pe Coco, Neacşu s-a predat poliţiştilor, cărora le-a spus că  înainte de comiterea crimei,  între el şi fostul jurnalist a izbucnit un conflict.Ionel Coca a lucrat în radio, dar şi în televiziune, la posturile Antena 1 şi Constanţa TV. Prietenii jurnalistului sunt socaţi şi spun că bărbatul era tot timpul vesel. „Era bolnav de optimism. Pentru el, nu existau oameni răi“, spune Liviu Didilescu.


citeste totul despre: