Constanţa: Shopping de criză la travel-free

Constanţa: Shopping de criză la travel-free

Produsele sunt scutite de taxe vamale, TVA şi accize

Constănţenii cumpără din „zona liberă“ parfumuri, dulciuri, tutun şi băuturi fine mai ieftine. Dacă în urmă cu ceva ani, din magazinele duty-free cumpărau numai cei cu anumite venituri, astăzi, balanţa atârnă în favoarea celor cu bani puţini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deoarece sunt plasate în regim de antrepozit de TVA, bunurile comercializate prin magazinele travel-free beneficiază de scutirea specială de TVA şi accize, dar şi scutirea la plata taxelor vamale. 

Astfel că produsele comercializate în magazinele duty-free, devenite acum travel-free, sunt mai accesibile la preţ decât produsele similare care se găsesc în mall-uri sau supermarket-uri. „Chit că nu îmi este la îndemână de fiecare dată, vin la aceste magazine pentru că  am garanţia că nu cumpăr vreun produs contrafăcut“, a declarat Marcel Petre, un client din Constanţa.

În judeţul Constanţa există patru magazine travel-free, localizate la Poarta 1 a Portului Constanţa, în Zona Liberă Constanţa Sud, la punctul de trecere a frontierei Vama Veche şi la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă.

Băuturi, parfumuri, dulciuri şi tutun

Preţurile la produse sunt accesibile pentru toate buzunarele, periodic fiind oferite promoţii. De exemplu, la magazinul de la Vama Veche, un parfum Amarige de damă, de 100 de mililitri, costă 293 de lei, în timp ce la shop-ul din Zona Liberă este 66.90 euro.

Un parfum Dolce &Gabanna Light Blue bărbătesc, de 75 de mililitri, costă în Vama Veche 175 de lei, iar în Constanţa Sud - 43.90 euro, iar un parfum Hugo Boss XX de damă costă 226 lei la Vama Veche şi 52.90 de euro în Constanţa Sud. De asemenea, o sticlă de de whisky Red Label costă 65 de lei sau 15 euro, iar o sticlă de Martini costă 30 de lei sau 7 euro.

Ceva mai scumpă este o sticlă de şampanie Dom Perignon - 560 de lei sau 129 de euro. Comparativ cu preţurile din hipermarketuri, diferenţa de preţ este apreciabilă. În medie este vorba despre 10 până la 50 de lei. De exemplu, un parfum bărbătesc Dolce&Gabanna Light Blue, de 75 de mililitri, se găseşte la magazinul Douglas din City Park Mall cu 239 de lei.

citeste totul despre: