Constanţa: Regia de termoficare reia furnizarea apei calde

Pregătirile sunt în toi şi pentru iarnă, când Regia Autonomă de Distrubuţie a Energiei Termice (RADET) va furniza şi căldură. Gigacaloria va costa 150 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi este prima zi în care toţi constănţenii ar trebui să aibă apă caldă la robinet, după ce au fost finalizate reviziile anuale ale CET Palas şi RADET Constanţa la instalaţia de termoficare.

Cârpelile din oraş s-au făcut pentru ca la iarnă să nu existe probleme cu ţevile care furnizează agent termic. În realitate, an de an, în plină iarnă, constănţenii rămân fără apă caldă şi căldură în case.

Preţul gigacaloriei, un mister

Cât priveşte factura la căldură, aceasta se anunţă la fel ca şi anul trecut. Preţul gigacaloriei a rămas neschimbat, de 150 de lei, cel puţin până la această dată.

„În haosul care domneşte, nimeni nu ştie cât va costa gigacaloria la iarnă şi nici dacă vor mai fi subvenţii de la stat şi primării“, a spus Florin Rugină, consilierul de imagine al directorului regiei de termoficare, Ilie Rachieru.

Constănţenii au deja datorii la căldură şi se gândesc cu groază la perioada de iarnă. „Avem de recuperat de la asociaţiile de proprietari peste 180 de miliarde de lei vechi, pe care trebuie să-i dăm, la dândul nostru, către CET Palas, furnizorul nostru“, mai spune Rugină.

citeste totul despre: